46
DZBANEK MA IZOLACJĘ
Oznacza to, że mamy świeżą, gorącą kawę wszędzie, w domu i w ogrodzie.
1. Aby zamknąć pokrywę dzbanka, obróć ją do końca w prawo.
2. Wycięcie ma się znaleźć przy (.
3. Dzbanek powinien zawsze być w tej pozycji, gdy znajduje się na podstawie, albo jest niesiony.
4. Aby nalać z dzbanka, zdejmij go z podstawy i obróć pokrywę 90°, aby wycięcie było przy wylewie.
5. Po nalaniu, zamknij pokrywę.
6. Aby zdjąć pokrywę, wykonaj 1 pełny obrót od pozycji zamkniętej.
7. Wycięcie ma się znaleźć przy (.
8. Aby ponownie założyć pokrywę, wyrównaj wycięcie z (, załóż pokrywę na dzbanek i obróć do końca
w prawo.
9. Wycięcie ma się znaleźć przy (.
10. Przepłucz dzbanek gorącą wodą, żeby go nagrzać; w ten sposób nie będzie zabierał ciepła ze
zmielonej kawy.
NAPEŁNIANIE
1. Zdejmij dzbanek z podstawy.
2. Wyjąć dzbanek ze zbiornika.
3. Napełnij zbiornik z odpowiednią ilością wody.
4. Załóż pokrywę zbiornika.
5. Strzałka B na pokrywie musi być skierowana na urządzenie.
6. Można również, wyjąć zbiornik z urządzenia, napełnić go w kuchni i ponownie wstawić w urządzenie.
7. Aby ponownie założyć zbiornik, zahacz zatrzaski na górze zbiornika o zaczepy na obudowie
urządzenia. Następnie, wciśnij zbiornik w dół do oporu, aż będzie całkowicie osadzony w urządzeniu.
Jeśli zbiornik nie będzie całkowicie osadzony, urządzenie może się wyłączać przed zakończeniem
cyklu zaparzania.
8. Naciśnij przycisk blokady pokrywy, aby otworzyć pokrywę.
9. Otworzyć papierowy filtr nr 4 i włożyć go w gniazdo filtra.
10. Wsyp do filtra po 6g (1 pełna łyżeczka do herbaty) zmielonej kawy na każdą filiżankę wody.
11. Zamknij pokrywę i naciśnij ją, aby się zatrzasnęła.
12. Ustaw ponownie dzbanek na postawie.
PARZENIE KAWY
1. Włóż wtyczkę w gniazdko sieciowe.
2. Lampka zasilania będzie świecić tak długo, jak długo urządzenie jest podłączone do zasilania.
3. Naciśnij przycisk i zwolnij.
4. Zaraz po tym kawa zacznie skapywać do dzbanka.
5. Lampka stanu zmienia kolor pokazując stopień świeżości kawy.
niebieski (miga) zaparzanie
zielony 0-15 minut od zaparzania
filetowy 15-10 minut od zaparzania
czerwony 30-40 minut od zaparzania
6. Po upływie około 40 minut po zaparzaniu, urządzenie wyłączy się.
7. Po upływie około 40 minut, zajdą zmiany chemiczne wpływające na smak kawy.
SZYBKA FILIŻANKA
Dzbanek można wyjąć w każdym momencie. Po około 20 sekundach trzeba dzbanek ponownie ustawić na
podstawie, w przeciwnym razie kawa może się przelać z gniazda filtra.
KONSERWACJA I OBSŁUGA
1. Wyjmij wtyczkę z gniazdka i ostudź urządzenie.
2. Naciśnij przycisk blokady pokrywy, aby otworzyć pokrywę.
3. Wyrzuć zawartość gniazda filtra do kubła na śmieci.