A. Komora chłodziarki
1. Filtr wentylatora
1a. przycisk wentylatora
1b. pokrywa wentylatora
2. Oświetlenie
3. Półki /Obszar półek
4. System zimnego powietrza Multi-flow
5. Komora chłodziarki (najlepsza na mięso i ryby) lub
komora „Zero stopni” (zapewniająca dłuższą świeżość
produktów spożywczych)
6. Tabliczka znamionowa z nazwą handlową
7. Pojemnik na owoce i warzywa
8. Przegroda pojemnika na owoce i warzywa
9. Zestaw do zmiany kierunku otwierania drzwi
10. Przegroda
11. Półki drzwiowe
B. Komora zamrażarki
12. Szuflady do przechowywania mrożonych produktów
spożywczych
13. Półka
14. Kosz środkowy (strefa zamrażania)
15. Pojemnik na lód i/lub akumulator zimna
16. Uszczelki drzwi
C. Panel sterowania
Ochrona przed bakteriami (w zależności od modelu):
- Filtr antybakteryjny w wentylatorze (1)
- Dodatki antybakteryjne w pojemniku na owoce i warzywa
(7)
- Uszczelki drzwiowe są wykonane z materiałów
ograniczających rozwój bakterii (16)
Uwagi:
- Liczba oraz rodzaj akcesoriów zależą od modelu.
- W razie przerwy w dostawie prądu akumulator zimna
będzie pomagać w dłuższym utrzymaniu optymalnej
temperatury przechowywania.
- Wszystkie półki, w tym półki drzwiowe, można wyjmować.
- Temperatura wewnątrz urządzenia zależy od temperatury
otaczającego powietrza, częstotliwości otwierania drzwi
oraz od miejsca, w którym stoi urządzenie. Podczas
ustawiania temperatury należy uwzględnić te czynniki.
- Akcesoria urządzenia nie nadają się do mycia w
zmywarce.
- Po włożeniu produktów sprawdzić, czy drzwi komory
zamrażarki zamykają się prawidłowo.
W CELU ZWIĘKSZENIA POWIERZCHNI
PRZECHOWYWANIA
Z komory zamrażarki można korzystać bez koszy i klapek,
dzięki czemu powiększa się miejsce na przechowywanie
dużych artykułów.
Produkty spożywcze można umieścić bezpośrednio na
półkach.
PÓŁKI HYDROSENSE (w zależności od modelu)
Specjalne profilowanie półek HydroSense stwarza barierę,
która ogranicza rozlewanie się cieczy, a zapobiegając ich
kapaniu na inne półki, ułatwia czyszczenie.
MATA USTAWCZA (w zależności od modelu)
Mata ustawcza to mata, która
pozwala lepiej zorganizować
miejsce na półce i zapewnia
odpowiednią amortyzację
podczas układania ciężkich
artykułów spożywczych. Niektóre
szczeliny maty można również
wykorzystać do układania butelek
(w położeniu poziomym). W celu wyjęcia maty (np. do
czyszczenia lub w celu umieszczenia maty na innej półce)
należy najpierw wyjąć półkę, na której leży mata. Matę
można myć w zmywarce.
PÓŁKA SIATKOWA (w zależności od modelu)
Półka siatkowa to siatka, którą
można wykorzystać do
przechowywania małych
artykułów bezpośrednio pod półką
szklaną, co pozwala maksymalnie
wykorzystać dostępną
pojemność. Pociągnąć półkę
siatkową, aby ją
załadować/wyładować (używając do tego celu uchwytu z
przodu).
Siatka jest elastyczna: nie należy jej przeładowywać,
wkładając do niej duże lub ciężkie rzeczy. Maksymalna
dopuszczalna waga produktów: 2 kg.
W celu wyjęcia siatki (np. do czyszczenia lub aby użyć ją na
innej półce), należy najpierw wyjąć półkę szklaną, pod którą
zamocowano siatkę. Półkę siatkową można myć w
zmywarce.
URUCHOMIENIE URZĄDZENIA
Zamontować rozpórki (jeśli
dostarczono w komplecie) na górnej
części skraplacza znajdującego się z
tyłu urządzenia.
Po podłączeniu urządzenia do zasilania zaczyna ono
działać automatycznie.
Po uruchomieniu urządzenia należy odczekać co najmniej
4-6 godzin przed włożeniem żywności do środka.
Po podłączeniu urządzenia do sieci wyświetlacz zostaje
podświetlony i na kilka sekund na wyświetlaczu ukazują się
wszystkie ikony.
Podświetlone zostają również fabryczne (domyślne)
ustawienia komory chłodziarki.
Uwaga:
- Włożenie do chłodziarki produktów spożywczych zanim
osiągnie ona wymaganą temperaturę grozi zepsuciem się
żywności.
KARTA URZĄDZENIA
PL
PLFGB