PL
Skrócona instrukcja obsługi
DZIĘKUJEMY ZA ZAKUP PRODUKTU WHIRLPOOL
W celu uzyskania kompleksowej pomocy
prosimy zarejestrować urządzenie na stronie
www . whirlpool . eu/ register
Przed użyciem urządzenia należy uważnie przeczytać te
instrukcje.
OPIS PRODUKTU
PIERWSZE UŻYCIE
Po instalacji pozostawić urządzenie w bezruchu na co najmniej dwie
godziny, przed podłączeniem go do sieci.
Podłączyć urządzenie do sieci i przekręcić pokrętło termostatu, aby
włączyć urządzenie.
Po włączeniu urządzenia należy zaczekać 4-6godzin, aż zostanie
osiągnięta prawidłowa temperatura przechowywania normalnie
wypełnionego urządzenia. Antybakteryjny ltr przeciwzapachowy
należy umieścić wwentylatorze, jak pokazano na opakowaniu ltra
(jeżeli w wyposażeniu).
PANEL STEROWANIA
1. Wskaźnik ustawienia termostatu
2. Temperatura komory chłodziarki i
zamrażarki
3. Żarówka LED
1.
2.
3.
ZAMRAŻANIE ŚWIEŻEJ ŻYWNOŚCI
Umieścić świeże produkty spożywcze przeznaczone do zamrożenia na
kratce w komorze zamrażarki, nie dopuszczając do ich bezpośredniej
styczności z już zamrożoną żywnością.
Ilość świeżej żywności, którą można zamrozić wciągu 24godzin, jest
podana na tabliczce znamionowej.
Aby zamrozić świeże produkty, należy umieścić kratkę w komorze
zamrażarki w położeniu górnym.
TEMPERATURA KOMORY CHŁODZIARKI I ZAMRAŻARKI
Ta chłodziarka/ zamrażarka jest uruchamiana za pośrednictwem
termostatu umieszczonego wewnątrz komory chłodziarki.
Regulacja temperatury w obu komorach przeprowadzana jest poprzez
obracanie pokrętła termostatu.
Ustawić termostat na 1/2 : chłodzenie mało intensywne
Ustawić termostat na 3-5 : chłodzenie średnie
Ustawić termostat na 6/7 : chłodzenie bardzo intensywne
Ustawić termostat na
•
: wyłączenie chłodzenia i oświetlenia
Ustawienie pokrętła termostatu na
•
powoduje włączenie całego
urządzenia.
PRZECHOWYWANIE ŻYWNOŚCI I NAPOJÓW
**
** Strefa
najniższej
temperatury
w modelach
z KOMORĄ „0°
ZONE" została
oznaczona w
legendzie
*
Legenda
STREFA UMIARKOWANEJ TEMPERATURY
Zalecana do przechowywania owoców tropikalnych,
puszek, napojów, jajek, sosów, marynat, masła, dżemu
STREFA NISKIEJ TEMPERATURY
Zalecana do przechowywania serów, mleka, wyrobów
mleczarskich, produktów delikatesowych, jogurtów
STREFA NAJNIŻSZEJ TEMPERATURY
Zalecana do przechowywania wędlin i deserów, mięsa
oraz ryb
SZUFLADA NA WARZYWA I OWOCE
* Dostępne tylko w wybranych modelach