Braun FP 3020 Specyfikacja

Kategoria
Roboty kuchenne
Typ
Specyfikacja
50
Polski
Nasze wyroby zosta∏y wyprodukowane
aby spe∏niaç najwy˝sze wymagania
jakoÊciowe, wzornictwa i funkcjonalnoÊci.
Gratulujemy udanego zakupu i
˝yczymy du˝o zadowolenia przy
korzystaniu z nowego urzàdzenia
firmy Braun.
Uwaga
Urządzenie nie powinno być uży-
wane przez dzieci. Urządzenie
wraz z przewodem należy prze-
chowywać w miejscu niedostęp-
nym dla dzieci. Przed wymianą
akcesoriów lub w przypadku kon-
taktu z elementami ruchomymi,
należy wyłączyć urządzenie i
odłączyć je od zasilania.
Urządzenie nie powinno być uży-
wane przez osoby o obniżonej
sprawności fizycznej, senso-
rycznej lub umysłowej oraz osoby
z niewystarczającą wiedzą i
doświadczeniem, jeśli nie znaj-
dują się one pod nadzorem osoby
odpowiedzialnej za ich bezpie-
czeństwo, nie zostały poinstru-
owane jak bezpiecznie używać
urządzenia oraz nie zrozumiały
związanych z tym zagrożeń.
Nó˝
9
jest bardzo ostry!
Nale˝y dotykaç tylko
uchwytu no˝a. Po u˝yciu urzàd-
zenia w pierwszej kolejnoÊci z
pojemnika
6
wyjàç nó˝ i dopiero
potem poddawanà obróbce
˝ywnoÊç.
Przed uruchomieniem urzàdzenia
sprawdziç, czy napi´cie w sieci
odpowiada napi´ciu podanemu na
spodzie urzàdzenia. Pod∏àczaç
tylko do pràdu zmiennego.
Ze wzgl´dów bezpieczeƒstwa nie
dopuszczaç dzieci do urzàdzenia.
Urzàdzenie jest przeznaczone
wy∏àcznie do u˝ytku w gospodar-
stwie domowym i do obróbki
podanych iloÊci produktu.
Nie u˝ywaç ˝adnych cz´Êci
urzàd ze nia w kuchenkach mikro-
falowych.
Nie pozostawiaç pracujàcego
urzà-dzenia bez dozoru.
Urzàdzenia elektryczne Braun
spe∏niajà wymogi odpowiednich
norm bezpieczeƒstwa. Naprawy
mogà byç wykonywane tylko
przez autoryzowany serwis.
Niefachowe naprawy mogà
spowodowaç zagro˝enie dla
u˝ytko wnika
Należy zawsze odłączać urządze-
nie od zasilania, jeśli zostawia się
go bez nadzoru, a także przed
montażem, demontażem i czysz-
czeniem.
Dane techniczne
Napi´cie / moc: podane na tabliczce
znamionowej na spodzie urzàdzenia.
Czas pracy i maksymalna pojemnoÊç:
patrz dane dotyczàce obróbki.
Opis urzàdzenia
Urzàdzenie Braun FP 3010 / FP 3020
spe∏nia najwy˝sze wymagania niezb´dne
przy wyrabianiu ciasta, miksowaniu,
rozdrabnianiu, siekaniu, krojeniu, tarciu i
przecieraniu, wszystko ∏atwo i szybko.
1 Silnik
2 Uchwyt na kabel
3 Wy∏àcznik
(w∏àczony = «I», wy∏àczony = «O»)
4 Przycisk «»
5 Pokr´t∏o regulacji pr´dkoÊci (1–15)
6 Pojemnik uniwersalny
(2 l pojemnoÊci)
7 Pokrywka pojemnika
uniwersalnego 6
8 Dociskacz do pokrywki 7
Przystawki do pojemnika
uniwersalnego 6
(Wa˝ne: Nie wszystkie opisane przysta-
wki sà standardowym wyposa˝eniem
wszystkich modeli).
9 Nó˝ z os∏onà ostrza
j NoÊnik tarcz
q Tarcza do drobnego krojenia – a
l Tarcza do grubego krojenia – b
m Tarcza do drobnego przecierania – c
n Tarcza do grubego przecierania – d
o Tarcza do tarcia – e
p Tarcza do przygotowywania frytek
q Koƒcówka do wyrabiania ciasta
r Koƒcówka do ubijania
s Wyciskarka do cytrusów
t Przystawka do siekania
Uwaga: Przed pierwszym u˝yciem
robota kuchennego nale˝y umyç
wszystkie cz´Êci w sposób opisany
w rozdziale «Czyszczenie».
Ochrona przed przecià˝eniem
Dla unikni´cia szkód powsta∏ych
w wyniku przecià˝enia, urzàdzenie
wyposa˝one jest w automatyczny
wy∏àcznik bezpieczeƒstwa odcinajàcy,
w razie potrzeby, dop∏yw pràdu. W takim
przypadku nale˝y ustawiç wy∏àcznik 3
w pozycji «O» i przed ponownym
w∏àczeniem odczekaç oko∏o 15 minut,
aby urzàdzenie mog∏o ostygnàç.
Tryb pulsacyjny «» 4
Ten tryb pracy jest optymalny dla
nast´pujàcych prac:
Siekanie mi´kkich i delikatnych
produktów, jak np. jajka, cebula czy
pietruszka.
Ostro˝ne dodawanie màki do ciasta
w celu zachowania jego konsystencji.
Dodawanie ubitej piany lub Êmietany
do g´stych mas.
Tryb pracy impulsowej «» włącza
się, obracając przełącznik silnika w
lewo. Przełącznik nie blokuje się w
tym położeniu. Naciśnij i przytrzymaj
przełącznik w położeniu pracy impul-
sowej lub naciskaj go kilka razy.
Przed uruchomieniem trybu pulsacyjne-
go nale˝y ustawiç ˝àdanà pr´dkoÊç
pracy urzàdzenia za pomocà regulatora
szybkoÊci pracy 5. Urządzenie wyłącza
się po zwolnieniu przełącznika z położenia
pracy impulsowej.
Zalecane zakresy pr´dkoÊci
do pracy z poszczególnymi
przystawkami
Poszczególne pr´dkoÊci pracy wybiera
si´ za pomocà zmiennego regulatora
pr´dkoÊci 5. Zalecane jest wybranie
odpowiedniej szybkoÊci pracy przed
w∏àczeniem urzàdzenia. Daje to mo˝li-
woÊç pracy z odpowiednià szybkoÊcià
ju˝ od momentu uruchomienia
urzàdzenia.
Przystawka Pr´dkoÊç
Koƒcówka do wyrabiania
ciasta 7
Nó˝ 6–15
Koƒcówka do ubijania:
pianyz bia∏ek 4–5
Êmietany 2
Tarcze do krojenia, tarcia i
przecierania 1–8
Tarcza do frytek 1–2
(nale˝y równie˝ wziàç pod
uwag´ informacje umiesz-
czone na produkcie)
Podwójny system zabezpieczeƒ
Silnik mo˝na uruchomiç tylko wtedy,
kiedy pojemnik roboczy z przykrywkà
jest prawid∏owo zamocowany. JeÊli w
czasie pracy pokrywka si´ otworzy,
urzàdzenie wy∏àczy si´ automatycznie.
W takim przypadku nale˝y wy∏àcznik 3
znajdujàcy si´ w pozycji «I» ustawiç
w pozycji «O» w celu zapobie˝enia
nieumyÊlnemu uruchomieniu urzàd-
zenia.
Zaktadanie pojemnika uni-
wersalnego 6 i pokrywki 7
1. Przy wy∏àczonym silniku, ustawiç
pojemnik na bloku silnika 1 w ten
sposób, aby oznaczenia strza∏ek na
bloku silnika i na pojemniku pokrywa∏y
si´ (A). Nast´pnie przekr´ciç pojemnik w
kierunku strza∏ki «function» a˝ do oporu.
A
1
2
5722010064_FP3010_S06-104.indd 50 04.02.14 08:35
51
2. W∏o˝yç odpowiednià przystawk´
(patrz opis ka˝dej z przystawek) do
pojemnika, tak aby trafi∏a na oÊ nap´-
dowà i docisnàç mo˝liwie najg∏´biej.
3. UmieÊciç pokrywk´ 7 na pojemniku
w ten sposób, aby oznaczenia strza∏ek
na pokrywce i pojemniku pokrywa∏y si´.
Nast´pnie przekr´ciç pokrywk´ w
kierunku ruchu wskazówek zegara, a˝
nosek na pokrywce wsunie si´ do otworu
zabezpieczajàcego w bloku silnika 1 i
zatrzaÊnie si´ (B).
B
click
click
1
2
Zdejmowanie pojemnika
uni-wersalnego i pokrywki
Przy wy∏àczonym silniku zdjàç pokrywk´
przekr´cajàc jà w kierunku przeciwnym
do ruchu wskazówek zegara. Przekr´ciç
pojemnik w kierunku strza∏ki «click» a˝
si´ odblokuje i zdjàç.
Wyjmujàc nó˝ z pojemnika nale˝y go
ujàç za uchwyt i pociàgnàç.
Uwaga: Kraw´dzie tnàce no˝a sà
bardzo ostre!
W wyposa˝eniu urzàdzenia znajduje si´
os∏ona ochronna no˝a 9. JeÊli nie jest
u˝ywany, powinien byç przechowywany
w os∏onie.
Czyszczenie
Wy∏àczyç urzàdzenie i wyciàgnàç
wtyczk´ z sieci. Blok silnika 1 nale˝y
czyÊciç tylko przy pomocy wilgotnej
Êciereczki.
Wszystkie przystawki mogà byç myte
w zmywarce. JeÊli to konieczne, przed
p∏ukaniem, nale˝y dok∏adnie oczyÊciç
wszystkie cz´Êci przed umyciem ∏opatkà
lub szczoteczkà.
Przy obróbce produktów bogatych
w barwniki (np. marchewka) cz´Êci
z tworzywa sztucznego mogà pokryç
si´ nalotem. Przed myciem nale˝y je
przetrzeç olejem spo˝ywczym.
Nie u˝ywaç ostrych narz´dzi do
czyszczenia.
Przy czyszczeniu tarczy i no˝y nale˝y
zachowaç szczególnà ostro˝noÊç
– sà bardzo ostre!
1. Wyrabianie ciasta
Do wyrabiania ciasta mo˝na zastosowaç
nie tylko specjalnà koƒcówk´ q do
ciasta, ale równie˝ nó˝ 9 Najlepsze
wyniki osiàga si´ u˝ywajàc koƒcówki do
wyrabiania ciasta, poniewa˝ jest ona
specjalnie przystosowana do przygoto-
wywania ciasta dro˝d˝owego, ciasta
kruchego i ciasta na makaron.
Ciasto dro˝d˝owe (chleb/ciasto)
Max. 500 g maki plus dodatki. Predkosc
7, czas przygotowania 1 i ½ minuty
Màk´, a nast´pnie inne dodatki, oprócz
p∏ynów, w∏o˝yç do pojemnika uniwer-
salnego 6. Za∏o˝yç pokrywk´ 7 i za -
blokowaç jà. Nastawiç pr´dkoÊç 7 i
w∏àczyç urzàdzenie. Nast´pnie wlaç
odpowiednià iloÊç p∏ynu przez otwór w
pokrywie przy pracujàcym urzàdzeniu.
U˝ywajàc no˝a 9 do wyrabiania ciasta
nie wsypujemy do pojemnika tych
sk∏adników, które nie powinny byç
rozdrobnione np. rodzynki, skórka
cytryny, migda∏y. Nale˝y je dodaç
r´cznie do wyrobionego i wyj´tego
z pojemnika ciasta.
Ciasto na makaron
Max. 500 g maki plus dodatki. Predkosc
7, czas przygotowania 1 i ½ minuty
Màk´ a nast´pnie inne dodatki, oprócz
p∏ynów w∏o˝yç do pojemnika uniwer-
salnego 6. Nast´pnie wlaç odpowiednià
iloÊç p∏ynu przez otwór w pokrywie przy
pracujàcym urzàdzeniu.
Po utworzeniu si´ zwartej bry∏y ciasta
nie dodawaç wi´cej p∏ynu, poniewa˝ od
tego momentu ciasto nie b´dzie go
równomiernie poch∏ania∏o.
Kruche ciasto
Max. 500 g màki plus dodatki. Pr´dkoÊç
7, czas przygotowania ok. 1 minuty
Màk´, a nast´pnie inne dodatki wsypaç
do pojemnika. Dla uzyskania najlepsze-
go efektu, u˝yte mas∏o nie mo˝e byç
zbyt mi´kkie ani zbyt twarde.
Za∏o˝yç i zablokowaç pokryw´ 7.
Nastawiç pr´dkoÊç 7 i w∏àczyç urzà-
dzenie.
Po utworzeniu si´ zwartej bry∏y ciasta
kontynuowaç wyrabianie przez krótki
czas, poniewa˝ zbyt d∏ugie wyrabianie
s prawia, ˝e ciasto b´dzie zbyt mi´kkie.
2. Mieszanie
Do mieszania ciasta mieszanego lub
biszkoptowego nale˝y u˝ywaç no˝a 9
Koƒcówka do wyrabiania ciasta q nie
nadaje si´ do przygotowywania tych
ciast.
Max. 500 g màki plus dodatki
Ciasto mieszane
(na 2 sposoby)
SzybkoÊç/Czas
a) cukier, t∏uszcz i jaja ubiç
na puszystà mas´, 6/ok. 1 min
dodaç mleko i ostro˝nie 6/ok. 15 sek
dodaç màk´ w trybie 15/ok.10–5x
pracy pulsacyjnej «»
b) wszystkie sk∏adniki
oprócz p∏ynów umieÊciç
w pojemniku uniwersal-
nym 15/ok.1 min
Odpowiednià iloÊç p∏ynu dodaç przez
otwór w pokrywce przy pracujàcym
silniku. Rodzynki dodaç do ciasta
r´cznie po jego wyj´ciu z pojemnika.
Ciasto biszkoptowe
SzybkoÊç/Czas
Jaja i wod´ (jeÊli to
konieczne) ubiç na
puszystà pian´ 15/ok. 2 min
Dodaç cukier 15/ok. 2 min
Dodawaç powoli màk´ w
trybie pracy pulsacyjnej
8/5 x «
»
Dodaç kakao
8/3 x «
»
3. Miksowanie
Do miksowania zup, koktajli itp.
u˝ywaç no˝a 9
Maksymalna pojemnoÊç 2 l
Pr´dkoÊç 10
(w przeciwnym przypadku mo˝e
nastàpiç wyciek)
Do przygotowania koktajli mlecznych
do pojemnika dodaç grubo pokrojone
owoce.
Za∏o˝yç pokryw´ 7 i zablokowaç jà.
Przy pr´dkoÊci 15 wst´pnie zmiksowaç
owoce, nast´pnie przy pr´dkoÊci 10
dodaç p∏yn i zmiksowaç do koƒca.
Przy zastosowaniu mleka nale˝y
zwróciç uwag´ na fakt, ˝e p∏yn ten przy
miksowaniu mo˝e si´ pieniç. Dlatego
te˝ trzeba u˝ywaç odpowiednio mniej
mleka.
5722010064_FP3010_S06-104.indd 51 04.02.14 08:35
52
Produkt Max. iloÊç Przygotowanie Pr´dkoÊç Pozycja Czas
Buteczki, 4 çwiartki 15 I 45 sek
Suchy chleb
Kostki lodu 28 cale 15 I 1 min (Ênieg)
Jab∏ka çwiartki 8 I 15 sek
Czekolada 400 g po∏amana 15 I grubo 15 sek
twarda drobno 30 sek
Jaja 8 ca∏e 6 8 x
Ser (mi´kki) 400 g kostki - 3 cm 15 I 20 sek
Ser (twardy) 700 g kostki - 3 cm 15 I 60–70 sek
Mi´so 700 g pokrojone na 15 I 40 sek
kostki
Marchewka 700 g w kawa∏kach 15 I 10 sek
Cebula 700 g çwiartki 15 10–13 x
4. Siekanie
Siekanie przy pomocy no˝a 9
Przyk∏ady obróbki produktów
Podane czasy obróbki sà orientacyjne, efektywny czas zale˝y od jakoÊci produktu,
jego iloÊci i oczekiwanego stopnia rozdrobnienia.
Produkt
Rekomend.
iloÊç
Sposób
przygotowania
Pr´d-
koÊç
Wybór
usta-
wienia
Czas pracy
urzàdzenia
Zio∏a bez ∏odyg
15 I 5 - 10 sek
Cebule 1
w çwiartkach
6
5 x
Sery (twarde)
50 g
w kawa∏kach
15 I 45 sek
Orzechy
50 g
ca∏e
15 I 30 sek
Sos do sa∏atek najpierw posiekaç
zio∏a
7 I 5 - 10 sek
Majonez max.
1 jajko
miksowaç jajko,
przyprawy,
musztard´, ocet,
dodaç powoli olej,
gdy urzàdzenie jest
w∏àczone
15 I 60 sek
Jedzenie
dla najm∏ods-
zych
(warzywa/
owoce)
surowe lub
ugotowane, nie
goràce
15 I 20 - 30 sek
Przyk∏ady przepisów
Suszone owoce w waniliowym miodzie
(jako nadzienie do ciast lub krem)
(u˝yj misy robota kuchennego,
pr´dkoÊç: 15)
Sch∏ódê w lodówce 500 g p∏ynnego
miodu i posiekane suszone owoce
(250 g suszonych Êliwek, 250 g
suszonych fig). Do misy robota
kuchennego wrzuç miód i suszone
owoce, po czym siekaj je przez
20 sekund, nast´pnie dodaj 250 ml
wody oraz 3 krople aromatu wanilio-
wego i wznów siekanie na 3 sekundy.
Czyszczenie
Zachowaj szczególnà ostro˝noÊç
podczas czyszczenia ostrza. Trzymaj
ostrze wy∏àcznie za górnà cz´Êç. Zwróç
uwag´, na to, ˝e przystawka siekajàca
nie jest przystosowana do czyszczenia
w zmywarkach. CzyÊç przystawk´
siekajàcà wy∏àcznie r´cznie, u˝ywajàc
ciep∏ej wody.
Siekanie przy użyciu przystawki do siekania t
Przyk∏ady przetwarzania produktów spo˝ywczych
(rekomendowane iloÊci: max. 200 ml / 200 g)
Gdy przetwarzasz du˝e kawa∏ki produk tów, najpierw u˝yj trybu pulsacyjnego «»,
a dopiero póêniej przejdê do maksy malnego ustawienia mocy do momentu
uzyskania po˝àdanego rozdrobnienia. Nie rozdrabniaj bardzo twardych sk∏ad ników,
takich jak ziarna kawy, czy ga∏ka muszkato∏owa.
5722010064_FP3010_S06-104.indd 52 04.02.14 08:35
Za∏o˝yç odpowiednià tarcz´ na noÊnik
tarcz j jak pokazano na rys. (C) i
zablokowaç jà. Aby zdjàç za∏o˝onà
tarcz´ nale˝y nacisnàç do góry wysta-
jàcy na dole noÊnika tarcz element
koƒcowy tarczy.
Na∏o˝yç zmontowanà tarcz´ do
krojenia/przecierania na oÊ nap´dowà
w pojemniku uniwersalnym (D).
Za∏o˝yç i zablokowaç pokrywk´ 7,
wybraç szybkoÊç i przy wy∏àczonym
urzàdzeniu wsypaç produkt do
pojemnika przez otwór w pokrywce.
Dodawanie produktu nale˝y dokony-
waç przy wy∏àczonym urzàdzeniu.
Przy w∏àczonym urzàdzeniu nigdy nie
nale˝y wk∏adaç palców do otworu
wsypowego w pokrywce. Nale˝y
zawsze u˝ywaç dociskacza 8 (E).
Wskazówka: Przy obróbce produktów
soczystych i mi´kkich najlepsze
rezultaty osiàga si´ przy pracy z ma∏à
pr´dkoÊcià. Do twardych produktów
nale˝y nastawiaç wi´ksze pr´dkoÊci.
Nie nale˝y przepe∏niaç pojemnika.
5. Krojenie, przeciearanie,
tarcie
a
C
E
1
2
Tarcza do drobnego krojenia – a q
Pr´dkoÊç 1–2
Przyk∏ady obróbki: ogórki, kapusta,
surowe ziemniaki, marchewka, cebula,
rzodkiewka.
Tarcza do grubego krojenia – b l
Pr´dkoÊç 1–2
Przyk∏ady obróbki: ogórki, kalarepa,
surowe ziemniaki, cebula, banany,
pomidory, pieczarki, selery.
Tarcza do drobnego
przecierania – c m
Pr´dkoÊç 3–6
Przyk∏ady obróbki: ser (mi´kki i Êrednio
twardy), ogórki, marchewka, surowe
ziemniaki, jab∏ka.
Tarcza do grubego przecierania – d n
Pr´dkoÊç 3–6
Przyk∏ady obróbki: ser (mi´kki i Êrednio
twardy), ogórki, kalarepa, czerwone
buraki, marchewka, surowe ziemniaki,
jab∏ka, kapusta.
Tarcza do tarcia – e o
Pr´dkoÊç 8–15
Przyk∏ady obróbki: surowe ziemniaki
(np. na placki ziemniaczane), chrzan,
ser parmezan (twardy).
6. Ubijanie za pomocà
koƒcówki do ubijania r
SzybkoÊç/Czas
Ciasto biszkoptowe
Max. 280–300 g màki
plus dodatki
Jaja i wod´ (jeÊli jest
potrzebna)
ubiç na puszystà pian´ 5 /ok. 2 min
Dodaç cukier 5 /ok. 2 min
Dodaç powoli màk´ 1 /ok. 30 sek
Piana z biaek
Min. 2 bia∏ka 4–5 /ok. 4 min
Max. 6 bia∏ek 4–5 /ok. 6 min
Bita Êmietana
Min. 0,15–0,2 l 2 /ok. 1–2 min
Max. 0,4 l 2 /ok. 3,5–4 min
Przed ubijaniem Êmietanki, nale˝y jà
ch∏odziç przez kilka godzin (w tempera-
turze oko∏o 4 °C).
D
53
Ten symbol oznacza, ˝e
zu˝ytego sprz´tu nie mo˝na
wyrzucaç ∏àcznie z odpadami
socjalnymi. Zu˝yty produkt
nale˝y zostawiç w jednym z punktów
zbiórki zu˝ytego sprz´tu elektrycznego
i elektronicznego. Odpowiednie
przetworzenie zu˝ytego sprz´tu
zapobiega potencjalnym negatywnym
wp∏ywom na Êrodowisko lub zdrowie
ludzi, wynikajàcym z obecnoÊci
sk∏adników niebezpiecznych w sprz´cie.
Zastrzega si´ prawo do dokonywania
zmian.
5722010064_FP3010_S06-104.indd 53 04.02.14 08:35
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103

Braun FP 3020 Specyfikacja

Kategoria
Roboty kuchenne
Typ
Specyfikacja