4
PRZECHOWYWANIE ŚWIEŻEJ ŻYWNOŚCI
I NAPOJÓW
KOMORA CHŁODZIARKI
Używać pojemników wielokrotnego użytku -
plastikowych, metalowych, aluminiowych i
szklanych lub folii samoprzylegającej.
Żywność i napoje, które mogą wydzielać lub
przyjmować zapachy, należy zawsze
przechowywać w zamkniętych pojemnikach lub
pod przykryciem.
Gdy w chłodziarce przechowywana jest
niewielka ilość żywności, zaleca się korzystanie z
półek nad pojemnikiem na owoce i warzywa,
ponieważ jest to najzimniejszy obszar w
komorze.
Produkty żywnościowe wydzielające duże ilości
gazu etylenowego i produkty wrażliwe na ten
gaz, takie jak owoce, warzywa, w tym sałaty,
należy zawsze umieszczać lub opakowywać
osobno, aby zapobiec skróceniu terminu ich
przydatności do spożycia; na przykład nie
przechowywać pomidorów razem z owocami
kiwi lub kapustą.
Butelki można umieścić w uchwycie, aby się nie
przewracały (występuje w wybranych
modelach).
Nie należy przechowywać artykułów
spożywczych zbyt blisko siebie, aby zapewnić
dostateczną cyrkulację powietrza.
KOMORA ZAMRAŻARKI
Komora zamrażarki jest doskonałym miejscem
do przechowywania mrożonej żywności,
przygotowywania kostek lodu i zamrażania
świeżej żywności.
Maksymalny ciężar żywności, jaką można
zamrozić w ciągu doby, jest przedstawiony na
tabliczce znamionowej (… kg/24 godz.).
Jeśli w zamrażarce ma być przechowywana
niewielka ilość produktów zaleca się
umieszczenie ich w najzimniejszym miejscu
komory zamrażarki, tzn. w jej środkowej części.
Whirlpool® jest zastrzeżonym znakiem towarowym rmy Whirlpool, USA.
001
KONSERWACJA I CZYSZCZENIE
ORAZ ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW
Procedury konserwacji i czyszczenia
oraz rozwiązywanie problemów można
znaleźć w Instrukcji obsługi i konserwacji
urządzenia.
Instrukcja obsługi i konserwacji urządzenia
jest dostępna:
> w serwisie technicznym; pod numerem
telefonu widocznym w karcie gwarancyjnej.
> do pobrania ze strony internetowej
Whirlpool http://docs.whirlpool.eu
KONTAKT Z SERWISEM TECHNICZNYM
Kontaktując się z serwisem technicznym, należy podać oba numery
znajdujące się na naklejce serwisowej. http://www.whirlpool.eu
Informacje techniczne podano na tabliczce
znamionowej wewnątrz urządzenia.
STREFA UMIARKOWANEJ TEMPERATURY
Zalecana do przechowywania owoców
tropikalnych, puszek, napojów, jajek,
sosów, marynat, masła, dżemu
STREFA NISKIEJ TEMPERATURY Zalecana
do przechowywania serów, mleka, produktów
spożywanych na bieżąco, produktów
delikatesowych, jogurtów
NAJZIMNIEJSZA STREFA Zalecana do
przechowywania wędlin, deserów
SZUFLADA STREFY ZAMRAŻANIA
(STREFA NAJNIŻSZEJ TEMPERATURY) Zalecana
do zamrażania świeżej / gotowanej żywności.
SZUFLADA NA WARZYWA I OWOCE
SZUFLADY ZAMRAŻARKI
Uwaga: Odcienie szarości kolejnych pozycji
legendy nie odpowiadają kolorom szuad
Legenda
400010834982
PL