11
Przewód ochronny (żółto-zielony) jest połączony z
zaciskiem
urządzenia i musi być podłączony do
instalacji naziemnej. Bezpiecznik na urządzeniu musi
mieć wartość 16 A.
Nie ponosimy odpowiedzialności za wypadki
spowodowane nieistniejącym, błędnym lub
niepoprawnym uziemieniem lub niewłaściwym
podłączeniem.
Ostrzeżenie
Jeżeli elektroinstalacja w Twoim mieszkaniu
wymaga modykacji, aby podłączyć urządzenie,
skontaktuj się z wykwalikowanym elektrykiem.
Jeżeli piekarnik wskazuje jakiekolwiek usterki,
odłącz go lub wyjmij odpowiedni bezpiecznik z linii
zasilania piekarnika.
3
Ustawienia zegara
3.1 USTAWIENIA ZEGARA
Po podłączeniu do sieci elektrycznej na wyświetlaczu
miga 12:00.
Ustaw godzinę przyciskiem + lub -
Potwierdź naciskając
.
W przypadku awarii zasilania wartość czasu miga.
3.2 REGULACJA ZEGARA
Klawisz wyboru funkcji musi być ustawiony w pozycji
0. Naciśnij
, pojawi się symbol
, znów naciśnij
.
Zmień ustawienia zegara przyciskami + lub - .
Potwierdź naciskając
.
Ustawienia czasu zapiszą się automatycznie w kilka
sekund.
3.3 MINUTNIK
Tej funkcji można używać tylko, gdy piekarnik jest
wyłączony.
Naciśnij przycisk
. Symbol miga.
Ustaw czas przyciskami + i -. Naciśnij
potwierdź.
Odliczanie rozpoczęto.
Kiedy minie czas, odezwie się sygnał dźwiękowy.
Jeżeli chcesz zatrzymać odliczanie, naciśnij dowolny
przycisk.
Dane czasowe pojawią się znów na wyświetlaczu.
Uwaga: zaprogramowanie minutnika jest możliwe
kiedykolwiek Wskazówka: zaprogramowanie
minutnika można kiedykolwiek zmienić lub
wyłączyć. Aby anulować ustawienie minutnika, wróć
do menu minutnika i ustaw czas na 0:00. Nie ma
potrzeby potwierdzać, ustawienie zostanie zapisane
automatycznie w kilka sekund.
3.4 BLOKADA PRZYCISKÓW
Wyłącz piekarnik, naciśnij równocześnie przyciski +
i -, dopóki nie pojawi się na ekranie symbol . Aby
odblokować naciśnij równocześnie przyciski + i -
dopóki z wyświetlacza nie zniknie symbol .
4
Pieczenie
TRYBY PIECZENIA (według modelu)
Tryby pieczenia są następujące:
, są wyposażone w
funkcję BOOST (maksymalna moc), która umożliwia
szybkie zwiększenie temperatury. Jeżeli chcesz
wyłączyć tę funkcję, przeczytaj rozdział Ustawienia.
TERMOOBIEG*
Temperatura minimalna 35 °C, maksymalna 250 °C
Zaleca się do białych mięs, ryb i warzyw, aby pozostały
miękkie. Do pieczenia wielu potraw aż do 3 poziomów.
TRADYCYJNE PIECZENIE IMPULSOWE Z
TERMOSTATEM*
Minimalna temperatura 35 °C, maksymalna 275 °C
Zaleca się dla mięs, ryb, warzyw, najlepiej w misie
ceramicznej.
GRILLOWANIE IMPULSOWE
Temperatura minimalna 180 °C, maksymalna 230 °C
Drób i pieczeń, soczysta i chrupiąca ze wszystkich
stron.
Na najniższą szynę prowadzącą wsuń blachę do
wychwytywania płynów.
Poleca się do drobiu lub pieczeni, udka, żeberka
wołowe. Umożliwia zachowanie soczystości mięsa
rybiego.
BLACHA DO PIECZENIA TRADYCYJNEGO
Temperatura minimalna 75° C, maksymalna 250 °C
Zaleca się dla wilgotnych ciast (quiche, ciast z
soczystymi owocami.). Ciasto będzie dobrze
upieczone od spodu. Polecany do ciast, które rosną
(cake, drożdżowe, babka...) i na suet, które nie będą
blokowane wierzchnią skorupą.
TRADYCYJNE
Temperatura minimalna 35 °C, maksymalna 275 °C