A. Panel sterowania
B. Komora Chłodziarki
1. Filtr wentylatora
2. Oświetlenie
3. Półki / Obszar półek
4. System zimnego powietrza Multi-flow
5. Komora chłodziarki (najlepsza na mięso i ryby)
6. Tabliczka znamionowa z nazwą handlową
7. Pojemnik na owoce i warzywa
8. Przegroda pojemnika na owoce i warzywa
9. Zestaw do zmiany kierunku otwierania drzwi
10. Pojemnik na jajka
11. Przegroda
12. Półki drzwiowe
C. Komora zamrażarki
13. Szuflada górna (strefa zamrażania)
14. Pojemnik na lód i/lub akumulator zimna
15. Półki
16. Miejsce na mrożone artykuły spożywcze (kosz lub
klapka)
16a. Kosz „Eco green" (tylko w modelach z funkcją ECO
GREEN)
17. Uszczelki drzwiowe
18. Półki drzwiowe zamrażarki na pizzę lub inne produkty
mrożone o krótkim okresie przydatności do spożycia
(komora do przechowywania z 2**)
Ochrona przed bakteriami (w zależności od modelu):
- Filtr antybakteryjny wentylatora (1)
- Dodatki antybakteryjne w pojemniku na owoce i warzywa
(7)
- Uszczelki drzwiowe są wykonane z materiałów
ograniczających rozwój bakterii (17).
Uwagi:
- Liczba półek oraz rodzaj akcesoriów zależą od
modelu.
- W razie przerwy w dostawie prądu akumulator zimna
będzie pomagać w dłuższym utrzymaniu optymalnej
temperatury przechowywania.
- Wszystkie półki oraz półki drzwiowe są wyjmowane.
- Temperatury wewnętrzne urządzenia są zależne od
temperatury otaczającego powietrza, częstotliwości
otwierania drzwi oraz od miejsca, w którym stoi
urządzenie. Podczas ustawiania temperatury należy
uwzględnić te czynniki.
- Akcesoria urządzenia nie nadają się do mycia w
zmywarce.
- Po włożeniu produktów sprawdzić, czy drzwi komory
zamrażarki zamykają się prawidłowo.
W CELU ZWIĘKSZENIA POWIERZCHNI
PRZECHOWYWANIA
Z komory zamrażarki można korzystać bez koszy i klapek,
dzięki czemu powiększa się miejsce na przechowywanie
dużych artykułów.
Produkty spożywcze można umieścić bezpośrednio na
półkach.
PÓŁKI HYDROSENSE (w zależności od modelu)
Specjalne profilowanie półek HydroSense stwarza barierę,
która ogranicza rozlewanie się cieczy, a zapobiegając ich
kapaniu na inne półki, ułatwia czyszczenie.
MATA USTAWCZA (w zależności od modelu)
Mata ustawcza to mata, która
pozwala lepiej zorganizować
miejsce na półce i zapewnia
odpowiednią amortyzację podczas
układania ciężkich artykułów
spożywczych. Niektóre szczeliny
maty można również wykorzystać do
układania butelek (w położeniu poziomym). W celu wyjęcia
maty (np. do czyszczenia lub w celu umieszczenia maty na
innej półce) należy najpierw wyjąć półkę, na której leży
mata. Matę można myć w zmywarce.
PÓŁKA SIATKOWA (w zależności od modelu)
Półka siatkowa to siatka, którą
można wykorzystać do
przechowywania małych artykułów
bezpośrednio pod półką szklaną,
co pozwala maksymalnie
wykorzystać dostępną pojemność.
Pociągnąć półkę siatkową, aby ją
załadować/wyładować (używając
do tego celu uchwytu z przodu).
Siatka jest elastyczna: nie należy jej przeładowywać,
wkładając do niej duże lub ciężkie rzeczy. Maksymalna
dopuszczalna waga produktów: 2 kg.
W celu wyjęcia siatki (np. do czyszczenia lub aby użyć ją na
innej półce), należy najpierw wyjąć półkę szklaną, pod którą
zamocowano siatkę. Półkę siatkową można myć w
zmywarce.
URUCHOMIENIE URZĄDZENIA
Zamontować rozpórki (jeśli
dostarczono w komplecie) na gónej
części skraplacza znajdującego się
z tyłu urządzenia.
Po podłączeniu urządzenia do
zasilania zaczyna ono działać
automatycznie.
Po uruchomieniu urządzenia należy odczekać co najmniej
4-6 godzin przed włożeniem żywności do środka.
Kontrolki LED na panelu sterowania zapalą się na ok. 1
sekundę, a po procesie inicjalizacji zostaną wyświetlone
ustawienia urządzenia.
Uwaga:
- Włożenie do chłodziarki produktów spożywczych zanim
osiągnie ona wymaganą temperaturę grozi zepsuciem się
żywności.
CA
UKR
ROBG
RUS
HSKCZPLIGB FINDKNSGRPENLFD
KARTA URZĄDZENIA
PL