46
C PRZYGOTOWANIE
1 Ustaw podstawę z silnikiem na stabilnej, poziomej powierzchni.
2 Opuść miskę na wrzeciono.
3 Dopasuj klapki pod miską do otworów w podstawie.
4 Przekręć miskę o około 15mm w prawo, aby zablokować ją w swoim miejscu.
5 Opuść ostrza nad wrzeciono na dnie miski.
6 Obróć wrzeciono, aż opadnie na spód miski.
C PRZETWARZANIE
7 Unieść składniki w misce.
8 Nie przetwarzaj twardych pokarmów - czyli niczego, czego nie można łatwo pociąć nożem
kuchennym.
9 Nie siekaj na duże kawałki – największe kostki mogą mieć 18mm.
10 Opuść pokrywę na miskę i obróć w prawo, aby zamknąć. To odblokowuje wyłącznik.
11 Włóż wtyczkę w gniazdko sieciowe.
12 Naciśnięcie wyłącznika uruchamia silnik, zwolnienie go zatrzymuje.
C SKOŃCZONE?
13 Wyjąć wtyczkę z gniazdka.
14 Obróć pokrywę w lewo, aby odblokować.
15 Unieś pokrywę z miski.
16 Przytrzymaj plastikowy element części tnącej, przekręć go, żeby zdjąć z kołnierzy wrzeciona i
wyjmij górą na zewnątrz miski.
17 Przekręć miskę w lewo, aby zdjąć.
18 Zdejmij miskę z podstawy z silnikiem.
C KONSERWACJA I OBSŁUGA
19 Odłączyć od sieci przed demontażem i/albo czyszczeniem.
20 Wytrzyj powierzchnie zewnętrzne urządzenia wilgotną szmatką.
21 Inne części należy myć ręcznie.
22 Wyczyść wnętrze ostrzy wykałaczką.
W
OCHRONA ŚRODOWISKA
Zużyte urządzenie oddaj do odpowiedniego punktu składowania, gdyż znajdujące się w
urządzeniu niebezpieczne składniki elektryczne i elektroniczne mogą być zagrożeniem dla
środowiska. Nie wyrzucaj wraz z odpadami komunalnymi.
przepisy kulinarne
h = garść
c = ząbek(ki)
g = gramy
m = mililitry
T = łyżka stołowa (15ml)
t = łyżeczka (5 ml)
pesto z kolendry
2 h liście kolendry 2 c czosnek
60 g orzeszki pinii 125 m oliwa z oliwek
60 g Parmezan, starty
Zmiksuj kolendrę, czosnek, orzeszki piniowe z połową oliwy do gładkości. Przełóż do dużej miski.
Wymieszaj z parmezanem Dodaj oliwę do odpowiedniej konsystencji: Na dip: gęsta. Na topping:
średnia. Na sos do makaronu: rzadka.