Robert Bosch Hausgeräte GmbH 51
Obsługa
Rozdrabniacz uniwersalny nadaje się do
rozdrabniania mięsa, twardego sera, cebuli,
ziół, czosnku, owoców, warzyw, orzechów,
migdałów. Przy eksploatacji rozdrabniacza
uniwersalnego wykorzystywana zostaje pełna
wydajność urządzenia przy przygotowywaniu
masła miodowego (przestrzegając podany
przepis, patrz
rysunek
).
Należy koniecznie zwracać uwagę na czas
rozdrabniania i maksymalne ilości produktów
podane w tabeli (
rysunek
=
).
Uwaga!
Rozdrabniacz uniwersalny można używać
tylko wtedy, gdy jest kompletnie zmontowany!
Uwaga!
Przed rozdrabnianiem mięsa usunąć z niego
chrząstki, kości i ścięgna.
Rozdrabniacz uniwersalny nie nadaje się do
rozdrabniania bardzo twardych produktów
(kawy ziarnistej, chrzanu, gałki muszkatałowej)
ani mrożonek (mrożonych owoców itp.).
Rysunek
Rozdrabniacz uniwersalny postawić
na gładkim, czystym podłożu i przycisnąć
do niego.
Włożyć nóż.
Włożyć produkty.
Uwaga!
Nóż w rozdrabniaczu uniwersalnym musi
być prosto usadzony, aby nasadka była
prawidłowo założona (rysunek
=
-3)
.
Na rozdrabniacz uniwersalny nałożyć
nasadkę i przekręcić aż do zatrzasku
w kierunku zgodnym z ruchem wskazó-
wek zegara.
Nałożyć korpus urządzenia na nasadkę
i zatrzasnąć.
Włożyć wtyczkę do gniazdka.
Mocno trzymać korpus urządzenia
i rozdrabniacz uniwersalny; włączyć
urządzenie (Prędkość turbo).
Po zmiksowaniu produktów zwolnić
przycisk włącznika.
Po pracy
Wyjąć wtyczkę z gniazdka sieciowego.
Nacisnąć przycisk zwalniający blokadę
i zdjąć korpus urządzenia z przystawki.
Nasadkę przekręcić w kierunku prze-
ciwnym do ruchu wskazówek zegara
i zdjąć z rozdrabniacza uniwersalnego.
Nóż chwycić za uchwyt z tworzywa
sztucznego i wyjąć.
Do przechowywania przetworzonych pro-
duktów nałożyć pokrywkę na rozdrabniacz
uniwersalny.
Czyszczenie
Uwaga!
Nasadkę rozdrabniacza uniwersalnego nigdy
nie zanurzać w żadnych płynach, nie myć pod
bieżącą wodą ani w zmywarce do naczyń.
Rozdrabniacz uniwersalny i nóż rozdrab-
niacza można myć w zmywarce do naczyń.
Nasadkę wytrzeć tylko wilgotną ścierką.
Końcówka do ubijania
Proszę otworzyć składane kartki z rysunkami.
Rysunek
5 Przystawka przekładni dla końcówki
do ubijania
6 Końcówka do ubijania
Końcówkę do ubijania można zamówić
w punkcie serwisowym (nr katalogowy
753124).
Obsługa
Końcówka do ubijania nadaje się do ubijania
śmietany, piany z białek i pianki z mleka
(gorace mleko (maks. 70 °C), zimne mleko
(maks. 8 °C)) oraz do przygotowywania
sosów i desertów.
Rysunek
Włożyć produkty spożywcze do pojemnika
do miksowania.
Nałożyć przystawkę przekładni na korpus
urządzenia i zatrzasnąć.
Włożyć końcówkę do ubijania do przy-
stawki przekładni i zatrzasnąć.
Niebezpieczeństwo skaleczenia
ostrym nożem!
Nigdy nie dotykać noża rozdrabniacza
uniwersalnego. Nóż rozdrabniacza uni-
wersalnego chwytać za uchwyt z tworzywa
sztucznego. Nie dotykać noży gołymi
rękami. Do czyszczenia używać szczotki.
Niebezpieczeństwo poparzenia!
Przy gorącym mleku używać wysokie,
wąskie naczynie. Gorące mleko może
prysnąć i spowodować poparzenie.