IKEA HBN G740 W Program Chart

Typ
Program Chart

Ten podręcznik jest również odpowiedni dla

BEZPIECZEŃSTWO TWOJE ORAZ INNYCH JEST BARDZO WAŻNE
Niniejsza instrukcja zawiera ważne informacje dotyczące bezpieczeństwa, z którymi należy się zapoznać i których należy ściśle
przestrzegać. Informacje takie znajdują się również na samym urządzeniu.
Wszystkie komunikaty dotyczące bezpieczeństwa określają rodzaj potencjalnego zagrożenia, a także informują, w jaki sposób
zmniejszyć ryzyko obrażeń oraz co się stanie w razie nieprzestrzegania instrukcji.
- Przed przystąpieniem do jakichkolwiek czynności instalacyjnych urządzenie należy odłączyć od zasilania elektrycznego.
- Instalacja lub konserwacja powinna zostać przeprowadzona przez technika specjalistę zgodnie z instrukcjami
producenta oraz obowiązującymi miejscowymi przepisami dotyczącymi bezpieczeństwa. Nie naprawiać i nie wymieniać
żadnej części urządzenia, jeśli nie jest to konkretnie zalecane w instrukcji obsługi.
- Nie przechowywać paliwa ani innych łatwopalnych gazów lub płynów w pobliżu urządzenia.
Podłączenia elektryczne i gazowe muszą być zgodne z lokalnymi przepisami.
- Po zainstalowaniu płyty kuchennej konieczne jest zapewnienie wyłącznika wielobiegunowego o stykach z rozwarciem
co najmniej 3 mm.
- Zgodnie z przepisami urządzenie należy uziemić.
- Przewód zasilający powinien mieć wystarczającą długość, aby umożliwić podłączenie zabudowanego urządzenia do sieci.
- Gaz podłączać wyłącznie za pomocą elastycznego lub sztywnego węża metalowego.
- W razie konieczności elektryczny przewód zasilający należy wymienić wyłącznie na nowy o parametrach identycznych jak
fabryczny (typ H05V2V2-F 90°C lub H05RR-F). Ta czynność powinna być wykonana przez wykwalifikowanego elektryka.
- Producent nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek obrażenia ciała u osób lub zwierząt, a także za szkody
materialne spowodowane wskutek nieprzestrzegania niniejszych wymagań.
- Nie używać rozdzielaczy i przedłużaczy.
- Nie odłączać urządzenia od zasilania ciągnąc za przewód.
- Po zakończeniu instalacji użytkownik nie powinien mieć dostępu do komponentów elektrycznych urządzenia.
- Należy unikać dotykania urządzenia wilgotnymi częściami ciała i nie wolno obsługiwać go boso.
- Niniejsza płyta kuchenna (klasa 3) została zaprojektowana wyłącznie do użytku domowego, do gotowania żywności.
Urządzenia nie należy używać jako grzejnika do ogrzewania lub dogrzewania pomieszczeń. Nieprzestrzeganie powyższego
zakazu może doprowadzić do zatrudnia tlenkiem węgla lub przegrzaniem płyty. Producent nie ponosi żadnej
odpowiedzialności za uszkodzenia i straty spowodowane niewłaściwym użyciem lub nieprawidłową konfiguracją ustawień.
- Niniejsze urządzenie nie powinno być obsługiwane przez osoby (w tym dzieci) o ograniczonej sprawności fizycznej,
sensorycznej lub umysłowej, ani przez osoby niedoświadczone lub nieposiadające wystarczającej wiedzy, chyba że
korzystają one z urządzenia pod nadzorem lub po uprzednim przeszkoleniu w zakresie prawidłowej obsługi przez osobę
odpowiedzialną za ich bezpieczeństwo.
- Należy pilnować, aby dzieci nie zbliżały się do urządzenia i nie bawiły się nim.
- Stosowanie urządzeń gazowych powoduje powstanie ciepła oraz wilgotności w pomieszczeniu. Należy sprawdzić, czy
pomieszczenie posiada odpowiednią wentylację lub zainstalować okap z przewodem wyciągowym.
- Przy długotrwałej pracy konieczna może być dodatkowa wentylacja (otwarcie okna lub zwiększenie mocy wyciągu w okapie).
- Po użyciu sprawdzić, czy pokrętła są w pozycji wyłączonej oraz zamknąć główny zawór doprowadzenia gazu lub zawór w
butli z gazem.
- Przegrzane tłuszcze i oleje mogą się łatwo zapalić. Zawsze uważnie nadzorować gotujące się potrawy zawierające dużo
tłuszczu, oleju lub alkoholu (np. rumu, koniaku, wina).
- Materiały z opakowania należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
- Przed przystąpieniem do czyszczenia lub konserwacji należy odczekać aż płyta kuchenna ostygnie.
Po rozpakowaniu płyty sprawdzić, czy nie została uszkodzona podczas transportu. W razie jakichkolwiek problemów
skontaktować się z najbliższym autoryzowanym serwisem.
Informacje techniczne dla instalatora
Jeśli pod płytą kuchenną nie ma piekarnika, należy zainstalować płytę oddzielającą, której powierzchnia jest co
najmniej równa otworowi w blacie roboczym. Odległość pomiędzy ww. płytą oddzielającą a górną powierzchnią
blatu roboczego nie może przekraczać 150 mm. W żadnym przypadku odległość pomiędzy płytą oddzielającą a
dolną częścią płyty kuchennej nie może być mniejsza od 20 mm. Jeżeli pod płytą kuchenną ma zostać
zainstalowany piekarnik, powinien on być wyposażony w układ chłodzenia. Producent nie ponosi żadnej
odpowiedzialności w przypadku zainstalowania piekarnika bez układu chłodzenia.
Przed przystąpieniem do instalacji należy upewnić się, że:
- lokalne parametry dostarczanego gazu (rodzaj i ciśnienie) są zgodne z ustawionymi w płycie kuchennej
(patrz: tabliczka znamionowa oraz tabela dysz);
- zewnętrzne powierzchnie mebli lub urządzeń znajdujących się w pobliżu płyty kuchennej są odporne na ciepło
zgodnie z przepisami lokalnymi;
- produkty spalania są usuwane na zewnątrz za pomocą specjalnych okapów lub wentylatorów elektrycznych
montowanych na ścianach i/lub w oknach.
PODŁĄCZENIE DO INSTALACJI GAZOWEJ
WAŻNE INSTRUKCJE BEZPIECZEŃSTWA
Ten symbol informuje o potencjalnym zagrożeniu dla bezpieczeństwa użytkownika i osób trzecich.
Wszystkie komunikaty dotyczące bezpieczeństwa będą poprzedzone tym symbolem oraz następującymi
oznaczeniami:
NIEBEZPIECZEŃSTWO
Oznacza niebezpieczną sytuację, której ewentualne zaistnienie prowadzi do
poważnych obrażeń.
OSTRZEŻENIE
Oznacza niebezpieczną sytuację, której ewentualne zaistnienie mogłoby
prowadzić do poważnych obrażeń.
OSTRZEŻENIE
Niedokładne przestrzeganie zaleceń i wskazówek podanych w niniejszej
instrukcji może spowodować powstanie ryzyka pożaru lub wybuchu, a w
konsekwencji uszkodzenie mienia lub obrażenia cielesne.
W razie wyczucia gazu:
- Nie zapalać żadnego urządzenia.
- Nie dotykać żadnego wyłącznika elektrycznego.
- Nie używać żadnego telefonu w budynku.
- Natychmiast skontaktować się z gazownią z telefonu sąsiada. Wykonać instrukcje otrzymanych z gazowni.
- Jeśli nie można skontaktować się z gazownią, należy zadzwonić po straż pożarną.
- Instalacja oraz serwisowanie powinny być wykonywane przez wykwalifikowanego instalatora, punkt serwisowy lub gazownię.
- Z urządzenia można korzystać tylko w dobrze wentylowanych pomieszczeniach.
ZACHOWAĆ NINIEJSZĄ INSTRUKCJĘ DO WGLĄDU
INSTALACJA
OSTRZEŻENIE
Ta czynność powinna być wykonana przez wykwalifikowanego technika.
Podłączenie gazowe musi być zgodne z lokalnymi przepisami.
Przepisy lokalne dotyczące kilku krajów podano w rozdziale pt.: „Zgodność
z przepisami lokalnymi”. Jeśli nie podano informacji dotyczących Państwa
kraju, należy zwrócić się o szczegóły do instalatora.
Podłączenie płyty kuchennej do sieci gazowniczej lub butli z gazem musi
być wykonane za pomocą sztywnej rurki miedzianej lub stalowej wraz z
armaturą spełniającą wymagania lokalnych przepisów lub też za pomocą
ciągłego stalowego węża spełniającego wymogi lokalnych przepisów.
Włożyć uszczelkę (B) do kolanka. Maksymalna długość węża wynosi 2 m.
DOTYCZY TYLKO BELGII: Konieczna jest wymiana kolanka (A) w
urządzeniu na inne, dołączone w zestawie (jeśli jest).
WAŻNE: Jeśli zainstalowany zostanie wąż ze stali nierdzewnej, musi on być
zamontowany w taki sposób, aby nie miał żadnego kontaktu z ruchomymi
częściami mebli. Musi on przechodzić przez obszar bez żadnych przeszkód,
tak aby zawsze możliwa była jego kontrola na całej długości.
Po podłączeniu do sieci gazowniczej należy sprawdzić szczelność za
pomocą wody z mydłem. Zapalić palniki i przekręcić pokrętła od pozycji
maksymalnej do pozycji minimalnej , aby sprawdzić stabilność
płomienia.
PL NUTID HGA3K YTA GAZOWA DO ZABUDOWY
PL
5019 619 01453/A Aby w pełni korzystać z możliwości oferowanych przez płytę kuchenną, należy uważnie przeczytać instrukcję i zachować ją na przyszłość HBN G740
PODŁĄCZENIE DO SIECI ELEKTRYCZNEJ
UWAGA: Przewód zasilający musi być wystarczająco długi, aby umożliwić wyjęcie płyty do góry.
USTAWIANIE DO RÓŻNYCH RODZAJÓW GAZU
Jeżeli urządzenie ma pracować z wykorzystaniem gazu innego typu niż podany na tabliczce znamionowej oraz naklejce
informacyjnej znajdującej się na górze płyty kuchennej, należy wymienić dysze.
Naklejkę informacyjną należy zdjąć i przechowywać łącznie z instrukcją obsługi.
Należy zastosować reduktory gazu odpowiednie dla ciśnień podanych w instrukcji.
Dysze gazowe muszą być wymieniane w serwisie lub przez wykwalifikowanego technika.
Dysze, które nie zostały dostarczone wraz z urządzeniem, muszą być zamówione w serwisie.
Regulacja minimalnego ustawienia zaworów.
UWAGA: Jeżeli używany jest gaz LPG (G30/G31), śruba regulacji minimalnego ustawienia gazu musi zostać wkręcona
do oporu.
WAŻNE: W razie problemów z obracaniem pokręteł palników należy skontaktować się z serwisem w celu wymiany
zaworów palnika, jeżeli okażą się one wadliwe.
WYMIANA DYSZ (patrz tabela dysz w instrukcji)
REGULACJA MINIMALNYCH USTAWIEŃ GAZU W ZAWORACH
MIEJSCOWE PRZEPISY
Instalacja oraz podłączenia gazowe i elektryczne winny być wykonywane przez wykwalifikowanego technika, zgodnie z
instrukcjami producenta i lokalnymi przepisami bezpieczeństwa.
SERWIS TECHNICZNY
OSTRZEŻENIE
Ta czynność powinna być wykonana przez wykwalifikowanego technika.
OSTRZEŻENIE
Podłączenia elektryczne muszą być
zgodne z lokalnymi przepisami.
Przepisy prawa nakładają obowiązek
uziemienia urządzenia.
Nie stosować przedłużaczy.
OSTRZEŻENIE
Ta czynność powinna być wykonana przez wykwalifikowanego technika.
1. Zdjąć ruszty (A).
2. Wyjąć korpusy palników (B).
3. Odpowiednim kluczem (C) odkręcić dyszę do wymiany.
4. Dokonać wymiany na dyszę odpowiednią dla nowego rodzaju gazu.
5. Założyć z powrotem dyszę (D).
Przed zainstalowaniem płyty kuchennej pamiętać o naklejeniu naklejki
regulacji gazu dostarczonej wraz z dyszami w taki sposób, aby przykryła ona
obecną naklejkę.
UWAGA: na palnik do gotowania w woku nie należy nakładać małych
rusztów z zamkniętymi ramionami.
Napięcie
Zero
Uziemienie
(żółto-zielony)
Aby upewnić się, że ustawienie minimalne jest prawidłowo wyregulowane,
należy zdjąć pokrętło (E) i wykonać następujące czynności:
dokręcić (-), aby zmniejszyć wysokość płomienia;
poluzować (+), aby zwiększyć wysokość płomienia.
Regulacji należy dokonywać, gdy zawór jest ustawiony na pozycji
minimalnego gazu (mały płomień) .
Po zakończeniu regulacji, należy dokonać ponownego uszczelnienia
używając kitu próżniowego lub równoważnego materiału.
Powietrze pierwotne palników nie wymaga regulacji. Po dokonaniu
regulacji należy zapalić palniki i przekręcić pokrętła od pozycji
maksymalnej do pozycji minimalnej , aby sprawdzić stabilność
płomienia.
Przed skontaktowaniem się z serwisem technicznym należy przygotować następujące
informacje:
- rodzaj usterki lub problemu;
- dokładny model (informacja na nalepce w instrukcji/gwarancji);
- numer serwisowy, który następuje po słowie SERVICE na tabliczce znamionowej na
spodzie płyty kuchennej oraz na nalepce w instrukcji/gwarancji;
- swój dokładny adres i numer telefonu.
Jeżeli konieczne są jakiekolwiek naprawy, prosimy o kontakt z autoryzowanym serwisem
technicznym, zgodnie z informacjami podanymi w karcie gwarancyjnej.
IKEA of Sweden AB
SE - 343 81 Älmhult
INSTRUKCJA WYSZUKIWANIA USTEREK
Jeśli płyta nie pracuje prawidłowo, przed wezwaniem serwisu należy zapoznać się z instrukcją wyszukiwania i usuwania
usterek, aby ustalić na czym polega problem.
1. Nie można zapalić palnika lub płomień jest nierównomierny
Sprawdzić, czy:
zasilanie gazowe lub elektryczne nie są odcięte, zwłaszcza jeżeli zawór na linii gazowej jest otwarty.
butla gazowa (gaz LPG) nie jest pusta.
otwory palników nie są zatkane.
końcówka świecy nie jest brudna.
wszystkie elementy palnika zostały prawidłowo ustawione.
nie ma przeciągu w pobliżu płyty.
2. Palnik gaśnie
Sprawdzić, czy:
podczas zapalania palnika pokrętło zostało przytrzymane wystarczająco długo, aby włączyć zabezpieczenie.
otwory palnika nie są zatkane w pobliżu termoelementu.
końcówka urządzenia zabezpieczającego nie jest zanieczyszczona.
ustawienie minimalne gazu jest prawidłowe (patrz stosowny rozdział).
3. Pojemniki nie są stabilne
Sprawdzić, czy:
dno pojemnika jest idealnie płaskie.
pojemnik jest ustawiony centralnie nad palnikiem.
ruszty nie zostały zamienione lub ustawione nieprawidłowo.
Jeśli pomimo powyższych zabiegów usterka wciąż się powtarza, należy skontaktować się z najbliższym serwisem
technicznym.
CZYSZCZENIE POWIERZCHNI PŁYTY KUCHENNEJ
Wszystkie części emaliowane i szklane należy czyścić ciepłą wodą i neutralnym roztworem.
Powierzchnie ze stali nierdzewnej mogą ulec odbarwieniu w wyniku zbyt długiego kontaktu z zakamienioną wodą lub
agresywnymi detergentami. Wszelkie rozlane resztki potraw (woda, sos, kawa, itp.) należy wytrzeć zanim zaschną.
Czyścić ciepłą wodą z neutralnym detergentem, a następnie osuszyć miękką ściereczką lub irchą. Przypieczony brud
należy usuwać przy pomocy specjalnych czyścików do powierzchni ze stali nierdzewnej.
UWAGA: Stal nierdzewną czyścić jedynie miękką ściereczką lub gąbką.
Nie używać środków ściernych i żrących, czyścików na bazie chloru ani druciaków do patelni.
Nie korzystać z urządzeń czyszczących parą.
Nie stosować produktów łatwopalnych.
Nie pozostawiać na płycie rozlanych substancji kwaśnych lub alkalicznych, jak np. octu, musztardy, soli, cukru lub soku
cytrynowego.
CZYSZCZENIE ELEMENTÓW PŁYTY
Ruszty, korony palników i palniki można zdemontować do czyszczenia.
Należy je czyścić ręcznie ciepłą wodą z nieściernym detergentem. Ostrożnie usuwać wszelkie pozostałości żywności.
Sprawdzić, czy żaden z otworów palników nie jest zatkany.
Ostrożnie opłukać i wysusz
Zainstalować palniki i grzybki palników w prawidłowy sposób, umieszczając je w odpowiednich miejscach.
Przy zakładaniu rusztów należy upewnić się, czy miejsca na naczynia są wyrównane z palnikami.
Modele wyposażone w elektryczne świece zapłonowe oraz urządzenie zabezpieczające wymagają dokładnego
czyszczenia końcówek świec, w celu zapewnienia ich prawidłowego działania. Elementy te należy często kontrolować i
czyścić wilgotną ściereczką w miarę potrzeb. Przypieczoną żywność należy usuwać wykałaczką lub igłą.
UWAGA: Aby nie uszkodzić elektrycznego urządzenia zapłonowego, nie wolno go używać, gdy palniki nie są na
swoich miejscach.
Płyta kuchenna została zaprojektowana, wyprodukowana i wprowadzona na rynek zgodnie z:
- wymogami bezpieczeństwa Dyrektywy 2009/142/WE w sprawie gazu (dawniej: 90/396/EWG);
- wymogami bezpieczeństwa określonymi w Dyrektywie 2006/95/WE dotyczącej niskiego napięcia (która zastępuje
Dyrektywę 73/23/EWG z późniejszymi zmianami);
- wymogami dot. ochrony określonymi w Dyrektywie 2004/108/WE dotyczącej kompatybilności elektromagnetycznej;
Niniejsza płyta kuchenna jest przeznaczona do kontaktu z żywnością i spełnia wymogi Rozporządzenia (WE) nr 1935/2004.
Utylizacja materiałów z opakowania
Materiał z opakowania w 100% nadaje się do recyklingu i jest oznaczony symbolem ( ). Należy w odpowiedzialny sposób
pozbywać się materiałów opakowaniowych, przestrzegając miejscowych przepisów dotyczących utylizacji odpadów.
Złomowanie urządzenia
- Niniejsze urządzenie jest oznaczone zgodnie z Dyrektywą Europejską 2002/96/WE (WEEE) o zużytym sprzęcie
elektrycznym i elektronicznym.
- Właściwa utylizacja i złomowanie pomagają wyeliminować niekorzystny wpływ złomowanych produktów na środowisko
naturalne oraz zdrowie człowieka.
- Symbol na urządzeniu lub w dokumentacji do niego dołączonej oznacza, że urządzenia nie wolno traktować
podobnie jak zwykłe odpady domowe. Należy oddać je do punktu zajmującego się utylizacją i recyklingiem urządzeń
elektrycznych i elektronicznych.
OSTRZEŻENIE
Przed przystąpieniem do wykonywania jakichkolwiek czynności konserwacyjnych
należy odłączyć urządzenie od zasilania.
DEKLARACJA ZGODNOŚCI
PORADY DOTYCZĄCE OCHRONY ŚRODOWISKA
OPIS URZĄDZENIA
1. Zdejmowane ruszty
2. Palnik z podwójną głowicą dla
gotowania w woku
3. Palnik mały
4. Palnik średni
5. Pokrętło regulacji palnika z podwójną
koroną
6. Pokrętło regulacji małego palnika
7. Pokrętło regulacji palnika średniej mocy
Symbole
Zamalowane kółko Kurek zamknięty
Duży płomień Maksymalne otwarcie/maksymalne natężenie przepływu
Mały płomień Minimalne otwarcie lub zmniejszone natężenie przepływu
12
53 6 7
4
PRAKTYCZNE PORADY DOTYCZĄCE UŻYTKOWANIA PALNIKÓW
WAŻNE: GDY PŁYTA PRACUJE, CAŁY JEJ OBSZAR MOŻE BYĆ GORĄCY.
Aby zapalić jeden z palników, należy obrócić odpowiednie pokrętło przeciwnie do ruchu wskazówek zegara, w położenie
maksymalnego płomienia.
Nacisnąć pokrętło w kierunku do pulpitu sterującego, aby dokonać zapłonu palnika.
Po zapłonie palnika trzymać pokrętło wciśnięte przez ok. 5-10 sekund, aby umożliwić prawidłowe zadziałanie
mechanizmu.
Zabezpieczenie, w które jest wyposażony palnik, zablokuje wypływ gazu w sytuacji przypadkowego zgaśnięcia
(podmuchy powietrza, chwilowy brak gazu, wykipienie płynów itd.).
Nie wciskać pokrętła na dłużej niż 15 s. Jeżeli po upływie tego czasu palnik gaśnie, należy odczekać co najmniej
jedną minutę przed podjęciem następnej próby zapłonu.
UWAGA: Jeżeli parametry gazu dostarczanego w danym regionie powodują, że zapłon palnika jest utrudniony, zaleca się
wykonanie ponownego zapłonu, ale przy położeniu pokrętła na symbolu małego płomienia.
Palnik może zgasnąć po zwolnieniu pokrętła. Oznacza to, że mechanizm zabezpieczający nie rozgrzał się w
wystarczającym stopniu. W takim przypadku należy powtórzyć czynności opisane powyżej.
WYMAGANE WYMIARY I ODLEGŁOŚCI (mm)
Płyta kuchenna jest wyposażona w palniki o różnych średnicach. Aby
zagwarantować optymalną pracę palników, należy przestrzegać
następujących zasad:
- Czajniki lub garnki powinny mieć średnicę dna równą lub nieco
większą od palnika (patrz tabela po prawej stronie).
- Stosować tylko garnki i patelnie o płaskim dnie.
- Używać właściwej ilości wody do gotowania żywności, a także
przykryw garnki.
- Upewnić się, że naczynia ustawione na rusztach nie wystają poza
krawędź płyty
- W przypadku garnków z wypukłymi dnami (woki), należy używać
rusztu, który należy ustawiać tylko na palniku z podwójną głowicą.
WAŻNE: Nieprawidłowe użytkowanie rusztów może spowodować
uszkodzenie płyty: nie należy kłaść rusztu spodem ku górze ani
przesuwać go w poprzek płyty.
Odradza się używania:
- patelni żeliwnych, rondli i garnków wykonanych z terakoty.
- podkładek rozpraszających z metalowych siatek lub innych.
- dwóch palników pod jednym naczyniem (np. patelnia do ryb).
Palnik Ø garnka
Podwójna głowica
(wok)
od 24 do 26 cm
Średni od 16 do 22 cm
Mały od 8 do 14 cm
KORZYSTANIE Z PŁYTY KUCHENNEJ
OSTRZEŻENIE
Nie dopuszczać, aby płomień palnika wychodził poza krawędź dna naczynia.
UWAGA: Przed zainstalowaniem okapu nad płytą kuchenną należy sprawdzić prawidłową odległość w instrukcji montażu
okapu.
TABELA DYSZ KATEGORIA II2ELwLs3B/P
Rodzaj
stosowanego
gazu
Rodzaj palnika Oznakowanie
dyszy
Znamionowa
wydajność
termiczna
Zużycie
znamionowe
Znamionowa
moc cieplna
Ciśnienie gazu
mbar
kW kW min. nom. maks.
GAZ ZIEMNY
(Metan) G20
Podjna głowica
140 3.50 333 l/h 1.55
17 20 25
Średni
97 1.65 157 l/h 0.35
Mały
74 B 1.00 95 l/h 0.30
GAZ ZIEMNY
G2.350
Podjna głowica
190 3.50 463 l/h 1.55
10 13 16
Średni
130 B 1.65 218 l/h 0.35
Mały
104 C 1.00 132 l/h 0.30
GAZ ZIEMNY
G27
Podjna głowica
155 3.50 406 l/h 1.55
16 20 23
Średni
105 A 1.65 192 l/h 0.35
Mały
85 C 1.00 116 l/h 0.30
GAZ LPG
(Butan) G30
(Propan) G31
Podjna głowica
90 3.50 254 g/h 1.70
25 37 45
Średni
62 1.65 120 g/h 0.40
Mały
47 1.00 73 g/h 0.35
Rodzaj
stosowanego
gazu
Konfiguracja
modelu
Znamionowa wydajność
termiczna (kW)
Znamionowe
zużycie całkowite
Objętość powietrza (m
3
)
wymagana do spalenia 1 m
3
gazu
G20 20 mbar
3 palniki 6.15 585 l/h 9.52
G2.350 13 mbar
3 palniki 6.15 813 l/h 6.85
G27 20 mbar
3 palniki 6.15 714 l/h 7.90
G30/31 37 mbar
3 palniki 6.15 447 g/h 30.94
ZASILANIE ELEKTRYCZNE: 230 V ~ 50 Hz
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4

IKEA HBN G740 W Program Chart

Typ
Program Chart
Ten podręcznik jest również odpowiedni dla