Electrolux EOB31000X Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi
instrukcja obs³ugi
Piekarnik elektryczny
do zabudowy
EOB31000
We were thinking of you
when we made this product
electrolux 3
Witamy w œwiecie Electrolux
Dziêkujemy za wybranie doskona³ego
produktu firmy Electrolux. Mamy
nadziejê, ¿e korzystanie z niego bêdzie
dla Ciebie Ÿród³em prawdziwej
przyjemnoœci. Ambicj¹ Grupy Electrolux
jest oferowanie klientom bogatego
wyboru wysokiej jakoœci produktów,
które pomog¹ uczyniæ Twoje ¿ycie
jeszcze bardziej wygodnym. Ich
przyk³ady znajdziesz na ok³adce
niniejszej instrukcji obs³ugi. Zachêcamy
do przeczytania niniejszej instrukcji tak,
aby optymalnie wykorzystaæ wszystkie
zalety Twojego nowego urz¹dzenia. Z
pewnoœci¹ docenisz jego zalety i wygo
u¿ytkowania. Powodzenia!
4 electrolux spis treœci
Spis treœci
Wskazówki dotycz¹ce bezpieczeñstwa 5
Opis urz¹dzenia 7
Przed pierwszym u¿yciem 9
Obs³uga piekarnika 10
Zastosowania, tabele i rady 15
Czyszczenie i pielêgnacja 27
Co zrobiæ, gdy … 37
Instrukcja monta¿u 38
Recykling 42
Gwarancja/Serwis 43
Serwis 46
W niniejszej instrukcji u¿yte zosta³y nastêpuj¹ce symbole:
1
Wa¿ne informacje dotycz¹ce bezpieczeñstwa u¿ytkownika oraz prawid³owej
eksploatacji urz¹dzenia.
3 Informacje i wskazówki ogólne
2 Informacje dot. ochrony œrodowiska
wskazówki dotycz¹ce bezpieczeñstwa electrolux 5
Wskazówki dotycz¹ce
bezpieczeñstwa
Bezpieczeñstwo urz¹dzeñ
elektrycznych
Pod³¹czenie urz¹dzenia mo¿e
wykonaæ tylko uprawniony
specjalista.
W przypadku zak³óceñ lub uszkodzeñ
urz¹dzenia: wykrêciæ lub wy³¹czyæ
bezpieczniki.
Naprawy urz¹dzenia mog¹ byæ
przeprowadzane tylko przez
specjalistê. Niefachowe naprawy
mog¹ spowodowaæ powa¿ne
niebezpieczeñstwa. W przypadku
koniecznoœci naprawy nale¿y zwróc
siê do naszego serwisu lub do
sprzedawcy.
Bezpieczeñstwo dzieci
Ma³ych dzieci nie nale¿y nigdy
pozostawiaæ bez opieki w pobli¿u
w³¹czonego urz¹dzenia.
Bezpieczeñstwo podczas
u¿ytkowania
Wszystkie osoby (³¹cznie z dzieæmi),
które ze wzglêdu na zdolnoœci
psychiczne, fizyczne i intelektualne
lub brak odpowiedniej wiedzy i
doœwiadczenia, nie s¹ w stanie
bezpiecznie u¿ytkowaæ urz¹dzenia,
mog¹ obs³ugiwaæ je wy³¹cznie pod
kontrol¹ i zgodnie z poleceniami
odpowiedzialnej osoby.
Urz¹dzenie mo¿e byæ u¿ywane tylko
do pieczenia i sma¿enia potraw.
Nale¿y zachowaæ ostro¿noœæ
podczas pod³¹czania innych
urz¹dzeñ elektrycznych do gniazd
wtykowych w pobli¿u piekarnika.
Przewody zasilaj¹ce nie mog¹ le¿eæ
przy gor¹cych palnikach, ani nie
mog¹ byæ przyciœniête gor¹cymi
drzwiami piekarnika.
Ostrze¿enie: Niebezpieczeñstwo
oparzenia siê !
Podczas pracy wnêtrze piekarnika
jest gor¹ce.
Je¿eli w piekarniku znajduj¹ siê
produkty zawieraj¹ce alkohol, mo¿e
powstaæ palna mieszanka alkoholu z
powietrzem. W takim przypadku
nale¿y ostro¿nie otworzyæ drzwi. Nie
zbli¿aæ siê do piekarnika z innymi
Ÿród³ami ognia (iskry, ¿ar).
Wskazówka odnoœnie akrylamidu
Wed³ug najnowszych danych
naukowych intensywne zrumienianie
(w trakcie obróbki termicznej)
artyku³ów spo¿ywczych, szczególnie
w przypadku produktów
zawieraj¹cych skrobiê, mo¿e
stanowiæ zagro¿enie dla zdrowia
wywo³ane przez akrylamid. Dlatego
te¿ zalecamy pieczenie w mo¿liwie
niskich temperaturach i niezbyt
intensywne zrumienianie potraw.
6 electrolux wskazówki dotycz¹ce bezpieczeñstwa
W jaki sposób mo¿na unikn¹æ
uszkodzeñ urz¹dzenia
Nie nale¿y wyk³adaæ piekarnika foli¹
aluminiow¹ ani stawiaæ na dnie
piekarnika blach do pieczenia,
garnków itp., gdy¿ zgromadzone
ciep³o mo¿e uszkodziæ emaliê
piekarnika.
Soki z owoców kapi¹ce na blachê do
pieczenia pozostawiaj¹ plamy, które
nie daj¹ siê usun¹æ. Do bardzo
wilgotnych ciast nale¿y u¿ywaæ
blachy uniwersalnej.
Nie obci¹¿aæ otwartych drzwi
piekarnika.
Nigdy nie nale¿y wlewaæ wody
bezpoœrednio do gor¹cego
piekarnika . Powoduje to uszkodzenia
emalii.
U¿ycie si³y, zw³aszcza na
krawêdziach szyby frontowej, mo¿e
spowodowaæ pêkniêcie szk³a.
W piekarniku nie wolno
przechowywaæ ¿adnych palnych
przedmiotów. Mog³yby zapaliæ siê
podczas jego ¹czania.
W piekarniku nie wolno
przechowywaæ ¿adnych wilgotnych
artyku³ów spo¿ywczych. Mog¹
spowodowaæ uszkodzenia emalii.
Po wy³¹czen iu dm uc hawy ch³odzeni a
w piekarniku nie nale¿y
przechowywaæ ¿adnych potraw w
otwartych pojemnikach.
W piekarniku lub na szybach
drzwiczek gromadzi siê wilgoæ, która
mo¿e dotrzeæ tak¿e do mebli.
Wskazówka odnoœnie warstwy
emaliowanej
Zmiany kolorystyczne warstwy
emaliowanej piekarnika wynikaj¹ce z
u¿ytkowania nie maj¹ wp³ywu na
sprawnoϾ piekarnika. Z tego
wzglêdu nie stanowi¹ one usterki w
rozumieniu prawa gwarancyjnego.
opis urz¹dzenia electrolux 7
Opis urz¹dzenia
Widok z przodu
Panel steruj¹cy
Drzwi z
pe³nego szk³a
Panel steruj¹cy
Uchwyt
drzwi
Funkcje piekarnika
Wybór temperatury
Lampka kontrolna pracy Lampka kontrolna temperatury
Minutnik
8 electrolux opis urz¹dzenia
Wyposa¿enie piekarnika
Akcesoria piekarnika
Ruszt
Do naczyñform do ciast, pieczenia i
grillowania
Blacha do pieczenia
Do pieczenia ciast i placków.
Brytfanna
Do pieczenia lub jako blacha wy³apuj¹ca
kapi¹cy t³uszcz.
Górna grza³ka i grza³ka grilla
Oœwietlenie piekarnika
Wentylator
Dolna grza³ka
Poziomy wsadu
Zespó³ wyjmowanych
prowadnic
przed pierwszym u¿yciem electrolux 9
Przed pierwszym u¿yciem
Pierwsze czyszczenie
Przed pierwszym u¿yciem piekarnika,
nale¿y go dok³adnie umyæ.
Uwaga: Nie nale¿y u¿ywaæ ¿adnych
ostrych, rysuj¹cych œrodków
czyszcz¹cych ! Powierzchnia mo¿e
ulec uszkodzeniu.
Do elementów metalowych nale¿y
u¿ywaæ dostêpnych w handlu
œrodków do konserwacji.
1. Pokrêt³o wyboru funkcji piekarnika
prze³¹czyæ na oœwietlenie .
2. Wszystkie elementy wyposa¿enia
nale¿y wyj¹æ i umyæ w gor¹cej
wodzie.
3. Piekarnik umyæ ciep³¹ wod¹ z
dodatkiem detergentu i osuszyæ.
4. Przedni¹ œciankê urz¹dzenia
przetrzeæ na mokro.
10 electrolux obs³uga piekarnika
Obs³uga piekarnika
W³¹czanie i wy³¹czanie piekarnika
1. Pokrêt³o funkcji piekarnika nale¿y
ustawiæ na ¿¹danej funkcji.
2. Pokrêt³o wyboru temperatury nale¿y
ustawiæ na ¿¹danej temperaturze.
Lampka kontrolna pracy œwieci siê tak
d³ugo, jak d³ugo piekarnik pracuje.
Lampka kontrolna temperatury œwieci siê
tak d³ugo, jak d³ugo piekarnik nagrzewa
siê.
3. W celu wy³¹czenia piekarnika ustawiæ
pokrêt³a funkcji piekarnika i wyboru
temperatury w pozycji Wy³¹czone.
Dmuchawa ch³odnego powietrza
Dmuchawa w³¹cza siê automatycznie
po uruchomieniu piekarnika, aby
powierzchnia urz¹dzenia
pozostawa³a ch³odna. Po wy³¹czeniu
piekarnika, dmuchawa pracuje dalej,
aby sch³odziæ urz¹dzenie, a
nastêpnie wy³¹cza s
automatycznie.
Lampka kontrolna temperatury
Wybòr temperatury
Lampka kontrolna pracy
Funkcje piekarnika
obs³uga piekarnika electrolux 11
Funkcje - piekarnik
Piekarnik jest wyposa¿ony w nastêpuj¹ce
funkcje:
Funkcja piekarnika Stosowanie
Oœwietlenie
Przy pomocy tej funkcji mo¿na
oœwietliæ
wnêtrze piekarnika np.
do czyszczenia.
Gor¹ce powietrze
Do
pieczenia
na maksymalnie
dwóch poziomach.
Ustawiæ temperaturê piekarnika o 20-40 °C poni¿ej temperatury
u¿ywanej przy nagrzewaniu górnym/dolnym.
Grzejnik górny/
dolny
Do
pieczenia
i
sma¿enia
na
jednym poziomie
.
Grzejnik dolny
Do
pieczenia
ciast z
kruchym spodem
.
Grill
wielkopowierzchni
owy
Do
grillowania
p³askich artyku³ów spo¿ywczych w
wiêkszych
iloœciach
oraz do
tostowania
.
Grillowanie z
gor¹cym
powietrzem
Do
pieczenia
wiêkszych kawa³ków miêsa lub drobiu na jednej
powierzchni.
Funkcja nadaje siê równie¿ do
zapiekania
i
do opiekania
.
12 electrolux obs³uga piekarnika
Minutnik
Ustawiæ czas. Po up³ywie ustawionego
czasu rozlega siê sygna³.
Ta funkcja nie ma wp³ywu na dzia³anie
piekarnika.
Pokrêt³o ustawiæ na 60 minut, a
nastêpnie na ¿¹dany czas
(maks. 60 minut).
Po up³ywie tego czasu rozlega s
sygna³.
Aby skorygowaæ ustawiony czas, nale¿y
przekrêciæ pokrêt³o na ¿¹dany czas.
Aby wy³¹czyæ minutnik przed up³ywem
ustawionego czasu, nale¿y przekrêc
pokrêt³o z powrotem do pozycji
„Wy³¹czone“.
obs³uga piekarnika electrolux 13
Wk³adanie rusztu, blachy do
pieczenie i brytfanny
Zabezpieczenie przed wyjêciem i
przechyleniem
Wszystkie czêœci wsuwane posiadaj¹
zabezpieczenie przed wyjêciem w
postaci ma³ego wybrzuszenia na
prawej i lewej krawêdzi.
Czêœci te zawsze nale¿y wk³adaæ do
piekarnika w taki sposób, aby
wybrzuszenie znajdowa³o siê w tyle
we wnêtrzu urz¹dzenia.
Wybrzuszenie to zabezpiecza
wsuwane czêœci równie¿ przed
przechyleniem.
Wk³adanie blachy lub brytfanny:
Wsun¹æ blachê lub brytfannê pomiêdzy
dr¹¿ki prowadnicy wybranego poziomu
wsadu.
Wk³adanie rusztu:
W³o¿yæ ruszt w taki sposób, aby nó¿ki
by³y skierowane do do³u.
Wsun¹æ ruszt pomiêdzy dr¹¿ki
prowadnicy wybranego poziomu wsadu.
Wy¿sza rama rusztu dodatkowo
zabezpiecza naczynia przed
obsuniêciem.
14 electrolux obs³uga piekarnika
Wk³adanie rusztu i brytfanny:
U³o¿yæ ruszt na brytfannie.
Wsun¹æ brytfanpomiêdzy dr¹¿ki
prowadnicy wybranego poziomu wsadu.
zastosowania, tabele i rady electrolux 15
Zastosowania, tabele i rady
Pieczenie
Funkcja piekarnika Gor¹ce
powietrze lub Grzejnik górny/
dolny
Formy do pieczenia
W przypadku funkcji Grzejnik górny/
dolny nadaj¹ siê formy z ciemnego
metalu oraz formy powlekane.
W przypadku funkcji Gor¹ce
powietrze nadaj¹ siê tak¿e jasne
formy metalowe.
Prowadnice
Pieczenie z zastosowaniem funkcji
Grzejnik górny/dolny mo¿liwe jest
zawsze tylko na jednym poziomie.
Z funkcjami Gor¹ce powietrze
mo¿na piec suche wypieki i drobne
ciasteczka na 2 blachach
jednoczeœnie.
1 Blacha do pieczenia:
np. prowadnica 3
1 forma do pieczenia:
np. prowadnica 1
2 blachy do pieczenia:
np. prowadnice 1 i 3
16 electrolux zastosowania, tabele i rady
Wskazówki ogólne
Blachy do pieczenia umieszczaæ
œciêt¹ krawêdzi¹ do przodu!
Przy pomocy funkcji Grzejnik górny/
dolny lub Gor¹ce powietrze
mo¿na piec na ruszcie jednoczeœnie
dwie formy obok siebie. Czas
pieczenia wyd³u¿a siê nieznacznie.
Przy u¿ywaniu artyku³ów
zamro¿onych blachy mog¹ siê
odkszta³ciæ podczas pieczenia.
Uwarunkowane jest to du¿¹ ró¿nic¹
temperatury pomiêdzy zamro¿onym
artyku³em, a piekarnikiem. Po
och³odzeniu blachy odkszta³cenie
znika.
Wskazówki dotycz¹ce tabel
pieczenia
W tabelach znajduj¹ siê wybrane potrawy
wraz z wymaganymi dla nich
temperaturami, czasem pieczenia i
prowadnicami.
Wartoœci temperatur i czasu
pieczenia s¹ wartoœciami
orientacyjnymi, zale¿ne s¹ one od
sk³adu ciasta, iloœci ciasta i formy do
pieczenia.
Zalecamy, by za pierwszym razem
ustawiæ ni¿sz¹ wartoœæ temperatury, a
dopiero w razie potrzeby, np. gdy
po¿¹dane jest silniejsze zrumienienie
lub gdy proces pieczenia trwa za
d³ugo, wybraæ wy¿sz¹ temperaturê.
Je¿eli nie uda siê znaleŸæ w tabeli
danych pasuj¹cych do konkretnego
przepisu, nale¿y kierowaæ siê
wskazówkami dotycz¹cymi
podobnego przepisu.
W przypadku pieczenia ciast na
blachach lub w formach na kilku
poziomach czas pieczenia mo¿e siê
wyd³u¿yæ o 10-15 minut.
Wilgotne wypieki (np. pizze, ciasta
owocowe itp.) nale¿y przygotowywaæ
na jednym poziomie.
Ró¿nica w poziomach, na których
pieczone s¹ potrawy, mo¿e
spowodowaæ w pocz¹tkowym
stadium pieczenia ró¿ne zrumienianie
potraw. W tym przypadku nie nale¿y
zmieniaæ ustawieñ temperatury.
Ró¿nice w rumienieniu wyrównuj¹ siê
w trakcie procesu pieczenia.
Nowy piekarnik mo¿e inaczej
zachowywaæ siê podczas pieczenia/
sma¿enia ni¿ dotychczas stosowane
przez Pañstwa urz¹dzenie.
W zwi¹zku z tym nale¿y dopasowaæ
stosowane zazwyczaj ustawienia
(temperatura, czas pieczenia/
sma¿enia) i poziomy wsadów do
ustawieñ zalecanych w
przedstawionych poni¿ej tabelach.
Gdy pieczenie trwa d³ugo, piekarnik
mo¿na wy³¹czyæ 10 minut przed
up³ywem czasu pieczenia, w ten
sposób wykorzystuje siê
zgromadzone ciep³o.
Dane w tabeli dotycz¹ zimnego
piekarnika (o ile nie zaznaczono
inaczej).
zastosowania, tabele i rady electrolux 17
Tabela pieczenia
Rodzaj
wypieku
Funkcja piekarnika
Prowadn
ica
Tempe-
ratura w
°C
Czas
godzin:
min.
Wypiek w formach
Ciasto typu babka Gor¹ce powietrze 1 150-160 0:50-1:10
Babka piaskowa/królewiec Gor¹ce powietrze 1 140-160 1:10-1:30
Tort biszkoptowy Gor¹ce powietrze 1 140 0:25-0:40
Tort biszkoptowy Grzejnik górny/
dolny
1 160 0:25-0:40
Spód do tortu z ciasta
kruchego
Grzejnik górny/
dolny
3 180-200 0:10-0:25
Spód do tortu z ciasta
ukrêcanego
Gor¹ce powietrze 3 150-170 0:20-0:25
Kryty jab³ecznik Grzejnik górny/
dolny
1 170-190 0:50-1:00
Apple Pie (2formy Ø20cm,
ustawione po przek¹tnej)
Gor¹ce powietrze 1 160 1:10-1:30
Apple Pie (2formy Ø20cm,
ustawione po przek¹tnej)
Grzejnik górny/
dolny
1 180 1:10-1:30
Tort pikantny (np. Quiche
Lorraine)
Grzejnik górny/
dolny
1 180-200 0:30-1:10
Tort serowy Grzejnik górny/
dolny
1 170-190 1:00-1:30
Wypieki na blachach do pieczenia
Warkocz/wianek dro¿d¿owy Grzejnik górny/
dolny
3 170-190 0:30-0:40
Strucla bo¿onarodzeniowa Grzejnik górny/
dolny
3 160-180
1)
0:40-1:00
Chleb (chleb ¿ytni)
-najpierw
-potem
Grzejnik górny/
dolny
1
250
1)
160-180
0:20
0:30-1:00
Ptysie/eklerki Gor¹ce powietrze 3 160-170
1)
0:15-0:30
Rolada biszkoptowa Grzejnik górny/
dolny
3 180-200
1)
0:10-0:20
Suche ciasto z kruszonk¹ Gor¹ce powietrze 3 150-160 0:20-0:40
Ciasto maœlane/cukrowe Grzejnik górny/
dolny
3 190-210
1)
0:15-0:30
18 electrolux zastosowania, tabele i rady
Ciasto owocowe
(na cieœcie dro¿d¿owym/
ukrêcanym)
2)
Gor¹ce powietrze 3 150 0:35-0:50
Ciasto owocowe
(na cieœcie dro¿d¿owym/
ukrêcanym)
2)
Grzejnik górny/
dolny
3 170 0:35-0:50
Ciasto owocowe na kruchym
spodzie
Grzejnik górny/
dolny
3 170-190 0:40-1:20
Ciasta na blasze ze
sk³adnikami delikatnymi
(n. p. ser, œmietana, budyñ)
Grzejnik górny/
dolny
3 160-180
1)
0:40-1:20
Pizza (z du¿¹ iloœci¹
sk³adników)
2
Grzejnik górny/
dolny
1 190-210
1)
0:30-1:00
Pizza (cienka) Grzejnik górny/
dolny
1 230-250
1)
0:10-0:25
Podp³omyk Grzejnik górny/
dolny
1 250-270 0:08-0:15
Wähen (ciasto szwajcarskie) Grzejnik górny/
dolny
1 200-220 0:35-0:50
Drobne wypieki
Kruche ciasteczka Gor¹ce powietrze 3 150-160 0:06-0:20
Kruche ciasteczka Gor¹ce powietrze 1 / 3 150-160 0:06-0:20
Ciasteczka wyciskane Gor¹ce powietrze 3 140 0:20-0:30
Ciasteczka wyciskane Gor¹ce powietrze 1 / 3 140 0:25-0:40
Ciasteczka wyciskane Grzejnik górny/
dolny
3 160
1)
0:20-0:30
Ciasteczka z ciasta
ukrêcanego
Gor¹ce powietrze 3 150-160 0:15-0:20
Ciasteczka z ciasta
ukrêcanego
Gor¹ce powietrze 1 / 3 150-160 0:15-0:20
Wypieki z bia³ka, bezy Gor¹ce powietrze 3 80-100 2:00-2:30
Makaroniki Gor¹ce powietrze 3 100-120 0:30-0:60
Drobne wypieki dro¿d¿owe Gor¹ce powietrze 3 150-160 0:20-0:40
Drobne wypieki z ciasta
francuskiego
Gor¹ce powietrze 3 170-180
1)
0:20-0:30
Bu³ka Gor¹ce powietrze 3 160
1)
0:20-0:35
Rodzaj
wypieku
Funkcja piekarnika
Prowadn
ica
Tempe-
ratura w
°C
Czas
godzin:
min.
zastosowania, tabele i rady electrolux 19
Wskazówki dotycz¹ce pieczenia
Bu³ka Grzejnik górny/
dolny
3 180
1)
0:20-0:35
Small Ciasteczka (20sztuk/
blacha)
Gor¹ce powietrze 3 140
1)
0:20-0:30
Small Ciasteczka (20sztuk/
blacha)
Gor¹ce powietrze 1 / 4 140
1)
0:25-0:40
Small Ciasteczka (20sztuk/
blacha)
Grzejnik górny/
dolny
3 170
1)
0:20-0:30
1) Rozgrzaæ piekarnik
2) Stosowaæ blachê uniwersaln¹ lub brytfankê
Rodzaj
wypieku
Funkcja piekarnika
Prowadn
ica
Tempe-
ratura w
°C
Czas
godzin:
min.
Efekt pieczenia Mo¿liwa przyczyna Œrodek zaradczy
Ciasto jest za jasne na
spodzie
Wybrana prowadnica na z³ej
wysokci
Wsun¹æ ciasto ni¿ej
Ciasto siê zapada (staje
siê lepkie, gliniaste,
oddziela siê woda)
Za wysoka temperatura pieczenia Zmniejszyæ nieco temperaturê
pieczenia
Za krótki czas pieczenia Przed³u¿yæ czas pieczenia
Czasu pieczenia nie mo¿na
skróciæ przez podwy¿szenie
temperatury pieczenia
Za du¿o p³ynu w cieœcie U¿yæ mniejszej iloœci p³ynu
Nale¿y przestrzegaæ czasu
ukrêcania, przede wszystkim w
przypadku korzystania z robotów
kuchennych
Ciasto jest za suche Za niska temperatura pieczenia Ustawiæ wy¿sz¹ temperaturê
pieczenia
Za d³ugi czas pieczenia Skróciæ czas pieczenia
Ciasto nieregularnie siê
zrumienia
Za wysoka temperatura pieczenia i
za krótki czas pieczenia
Zmniejszyæ temperaturê
pieczenia i przed³u¿yæ czas
pieczenia
Ciasto jest nierównomiernie
rozprowadzone
Rozprowadziæ ciasto
równomiernie na blasze
Ciasto nie jest gotowe w
podanym czasie
pieczenia
Za niska temperatura Zwiêkszyæ nieco temperaturê
pieczenia
20 electrolux zastosowania, tabele i rady
Tabela Zapiekanki i potrawy opiekane
Tabela mro¿onych potraw gotowych.
Potrawa Funkcja piekarnika
Poziom
wsadu
Tempe-
ratura
°C
Czas
godz min
Zapiekanka z
makaronem
Grzejnik górny/
dolny
1 180-200 0:45-1:00
Lasagne
Grzejnik górny/
dolny
1 180-200 0:25-0:40
Potrawy opiekane
Warzywa
1)
Grillowanie z
gor¹cym
powietrzem
1 160-170 0:15-0:30
Opiekane bagietki
1)
Grillowanie z
gor¹cym
powietrzem
1 160-170 0:15-0:30
S³odkie zapiekanki
Grzejnik górny/
dolny
1 180-200 0:40-0:60
Zapiekanki rybne
Grzejnik górny/
dolny
1 180-200 0:30-1:00
Warzywa faszerowane
Grillowanie z
gor¹cym
powietrzem
1 160-170 0:30-1:00
1) Nagrzaæ piekarnik
Produkt do
gotowania
Funkcja piekarnika
Poziom
wsadu
Temperatura
°C
Czas
Pizza mro¿ona
Grzejnik górny/
dolny
3
zgodnie z
informacjami
producenta
zgodnie z
informacjami
producenta
Frytki
1)
(300-600 g)
Grillowanie z
gor¹cym
powietrzem
3 200-220
zgodnie z
informacjami
producenta
Bagietki
Grzejnik górny/
dolny
3
zgodnie z
informacjami
producenta
zgodnie z
informacjami
producenta
Ciasto
owocowe
Grzejnik górny/
dolny
3
zgodnie z
informacjami
producenta
zgodnie z
informacjami
producenta
1) Uwaga: W czasie pieczenia nale¿y 2 – 3 razy obróciæ frytki
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

Electrolux EOB31000X Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi