●
Przed rozpoczęciem miksowania należy
zawsze sprawdzić, czy otwory
odpowietrzające w zakrywce wlewu nie
są zatkane 햷.
●
Zakładając pokrywę na dzbanek należy
zawsze sprawdzić, czy brzegi pokrywy i
dzbanka są czyste i suche – zapewnia
to szczelne zamknięcie, zapobiegając
wylewaniu się składników.
98
●
Urządzenie spełnia wymogi
dyrektywy Wspólnoty Europejskiej
nr 2004/108/WE, dotyczącej
kompatybilności
elektromagnetycznej oraz
rozporządzenia Wspólnoty nr
1935/2004 z dnia 27 października
2004 r., dotyczącego materiałów i
wyrobów przeznaczonych do
kontaktu z żywnością.
Blendera można używać do
przygotowywania zup, napojów,
pasztetów, majonezu, bułki tartej,
do kruszenia ciastek, a także do
siekania orzechów i kruszenia
lodu.
przed pierwszym użyciem
nasadki Kenwood
Umyć części (zob. ustęp pt.
„czyszczenie”).
oznaczenia
햲 zakrywka wlewu
햳 pokrywa
햴 dzbanek
햵 zespół ostrzy z pierścieniem
uszczelniającym
햶 podstawa
햷 otwory odpowietrzające
햸 mieszadło
obsługa blendera
1 Zespół ostrzy 햵 zamocować w
podstawie 햶.
2 Następnie na podstawę nakręcić
dzbanek – dbając, by podstawa
ostrzy była w pełni dokręcona .
3 W dzbanku umieścić składniki.
4 Zamocować pokrywę, naciskając
ją, aż zostanie stabilnie osadzona
(jedna z wypustek pokrywy musi
zakrywać dzióbek dzbanka).
5 W otworze pokrywy umieścić
zakrywkę wlewu i przycisnąć, by
dobrze wpasować ją na miejsce.
6 Zdjąć pokrywę głowicy napędu
szybkoobrotowego .
7 Umieścić blender na gnieździe
napędu i przekręcić w kierunku
zgodnym z ruchem wskazówek
zegara, jednocześnie wciskając,
aż zaskoczy . Następnie dalej
przekręcać w kierunku zgodnym z
ruchem wskazówek zegara, aż
nasadka zablokuje się w
odpowiednim miejscu.
8 Ustawić żądaną prędkość (zob.
tabela zaleceń).
9 Po uzyskaniu żądanej
konsystencji, wyłączyć urządzenie
i zdjąć blender, podtrzymując go
obiema rękami.