4 / 4 120777
5. Do wyjmowania potraw używać przyborów kuchennych z tworzywa sztucznego
odpornych na wysokie temperatury, takich jak np. łopatka do obracania
naleśników, szpachelka itd.
6. Patelnię z wgłębieniami należy regularnie czyścić pomiędzy procesami obróbki
termicznej, aby uniknąć przypalania się resztek potraw. Należy przestrzegać
wskazówek z następującego rozdziału.
Czyszczenie
UWAGA!
Nie używać do czyszczenia żadnych spiczastych lub metalowych
przedmiotów, takich jak nóż, widelec itd. Przedmioty te mogą uszkodzić
powłokę.
Nie używać do czyszczenia żadnych środków szorujących, zawierających
rozpuszczalniki ani żrących środków czyszczących.
1. Po użyciu pozostawić patelenię z wgłębieniami do ostygnięcia.
2. Resztki potraw usuwać z wgłębień patelni za pomocą ręcznika papierowego.
3. Patelnię z wgłębieniami należy czyścić bezpośrednio po każdym użyciu pod
ciepłą bieżącą wodą z użyciem miękkiej ściereczki lub gąbki. W razie potrzeby
użyć łagodnego środka czyszczącego.
4. Patelnię z wgłębieniami opłukać czystą wodą.
5. Patelnię z wgłębieniami należy na zakończenie dokładnie osuszyć.