12
4
Pieczenie
TRYBY PIECZENIA (według modelu)
Tryby pieczenia są następujące:
, są wyposażone w
funkcję BOOST (maksymalna moc), która umożliwia
szybkie zwiększenie temperatury. Jeżeli chcesz
wyłączyć tę funkcję, przeczytaj rozdział Ustawienia.
TERMOOBIEG*
Temperatura minimalna 35 °C, maksymalna 250 °C
Zaleca się do białych mięs, ryb i warzyw, aby pozostały
miękkie. Do pieczenia wielu potraw aż do 3 poziomów.
TRADYCYJNE PIECZENIE IMPULSOWE Z
TERMOSTATEM*
Minimalna temperatura 35 °C, maksymalna 275 °C
Zaleca się dla mięs, ryb, warzyw, najlepiej w misie
ceramicznej.
BLACHA DO PIECZENIA TRADYCYJNEGO
Temperatura minimalna 75° C, maksymalna 250 °C
Zaleca się dla wilgotnych ciast (quiche, ciast z
soczystymi owocami.). Ciasto będzie dobrze
upieczone od spodu. Polecany do ciast, które rosną
(cake, drożdżowe, babka...) i na suet, które nie będą
blokowane wierzchnią skorupą.
TRADYCYJNE
Temperatura minimalna 35 °C, maksymalna 275 °C
Zaleca się do powolnego i delikatnego pieczenia,
np. przygotowanie soczystej pieczonej dziczyzny.
Aby szybciej upiec czerwone mięso. Do duszenia
dań w zamkniętym garnku, które zostały wcześniej
przygotowane na płycie kuchennej (kogut w winie,
ragout).
EKO*
Temperatura minimalna 35 °C, maksymalna 275 °C
Funkcja ta oszczędza energię i zarówno zachowuje
właściwości pieczenia. Pełne pieczenie odbywa się
bez podgrzewania wstępnego.
GRILL WYSOKIEJ TEMPERATURY
GRILL ŚREDNIEJ TEMPERATURY
Temperatura minimalna 180 °C, maksymalna 275 °C
Zaleca się do grillowania grzanek, zapiekania potraw
i końcowe powierzchowne przygotowanie creme
brulee.
GRILLOWANIE IMPULSOWE
Temperatura minimalna 180 °C, maksymalna 250 °C
Drób i pieczeń, soczysta i chrupiąca ze wszystkich
stron.
Na najniższą szynę prowadzącą wsuń blachę do
wychwytywania płynów.
Poleca się do drobiu lub pieczeni, udka, żeberka
wołowe. Umożliwia zachowanie soczystości mięsa
rybiego.
UTRZYMANIE CIEPŁEGO PIEKARNIKA
Temperatura minimalna 35 °C, maksymalna 100 °C
Polecane do rośnięcia ciasta na chleb, bułki, babkę,
itd., do rozmrażania dań czy ogrzewania talerzy.
PIZZA
Temperatura minimalna 35 °C, maksymalna 275 °C
Aby zapewnić odpowiednią jakość pizzy, piec na 3.
poziomie, rozgrzać piekarnik.
FUNKCJA BOOST
Temperatura minimalna 35 °C, maksymalna 275 °C
Funkcja ta zapewnia szybkie podniesienie
temperatury w piekarniku.
*Rady wymienione na tablicy znamionowej są
zgodne z normami europejskimi EN 50304 i zgodne z
dyrektywą europejską 2002/40/ES:
Według różnych modeli piekarników.
Aby zaoszczędzić energię
W miarę możliwości staraj się nie włączać
ogrzewania wstępnego. Podczas pieczenia nie
zostawiaj drzwiczek piekarnika otwartych.
4.1 PIECZENIE Z SZYBKIM STARTEM
Jednostka programowania musi wyświetlać tylko
czas. Nie powinna migać.
Selektor wyboru funkcji ustaw w wybranej pozycji.