de Buyer 5613.32 Instrukcja obsługi

Kategoria
Patelnie
Typ
Instrukcja obsługi
Hartowanie: przygotowanie patelni
Oczyść patelnię bardzo gorącą wodą i osusz ją. Wlej na dno patelni
olej ( ok. 1 cm) i podgrzewaj go 5 minut. Następnie wylej olej i
wytrzyj patelnię papierowym ręcznikiem.
Im więcej patelnia jest używana, tym jej właściwości stają się
lepsze. Ciemnienie patelni jest naturalnym procesem - poprawiają
się jej naturalne właściwości nonstick.
Użycie
Podgrzej małą ilość tłuszczu na patelni, a kiedy patelnia jest dobrze
rozgrzana podsmaż mięso z obu stron zanim zmniejszysz ogień w
celu dokończenia smażenia. Nie zostawiaj nigdy potrawy na patelni
po przygotowaniu posiłku.
Czyszczenie po każdym użyciu
1. Umyj patelnię bardzo gorąwodą z pomocą gąbki. Wytrzyj do
sucha.
2. Dla idealnego oczyszczenia patelni: podgrzewaj na bardzo
gorącej patelni sól kuchenną przez około 1,5 minuty, a następnie
usuń ją papierowym ręcznikiem. Sól pomaga pozbyć s
przywartych do patelni resztek potrawy, a także zapachów z
wcześniejszego smażenia.
3. Natłuść patelnię olejem i odłóż w suche miejsce.
Uwaga!
Nigdy nie namaczaj patelni. Jeśli na niej resztki potrawy yj
niezbyt ostrej gąbeczki. Nigdy nie myj patelni w zmywarce.
Jak prawidłowo używać patelni
stalowych
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16

de Buyer 5613.32 Instrukcja obsługi

Kategoria
Patelnie
Typ
Instrukcja obsługi