48
4. Umieść dzbanek na podstawie z silnikiem i obróć go, aż d znajdzie się w linii z L.
5. Wybierz potrzebne narzędzie.
Z PODPORĄ
• Do rozdrabniania składników stosuj siekacz.
• Do mieszania składników używaj miksera.
• Do bicia śmietany, jajek, jajek z cukrem stosuj ubijaczkę.
1. Załóż narzędzie na podporę i wsuń do dna.
2. Włóż podporę do środka dzbanka, na wrzeciono.
3. Włóż składniki do dzbanka.
• Jeżeli w dzbanku znajduje się tylko płyn, nie napełniaj dzbanka powyżej oznaczonego poziomu
K.
• Jeżeli w dzbanku są składniki stałe, lub zmieszane stałe z płynnymi, nie napełniaj dzbanka powyżej
oznaczonego poziomu MAX.
ZAŁÓŻ POKRYWĘ
1. Trzymaj pokrywę nad dzbankiem z wyłącznikiem bezpieczeństwa z prawej strony uchwytu.
2. Opuść pokrywę na dzbanek.
3. Obróć pokrywę zgodnie ze wskazówkami zegara, aby wyłącznik bezpieczeństwa wskoczył w
szczelinę na uchwycie.
4. Przyciski sterujące działają tylko w takim położeniu pokrywy I dzbanka.
5. Przy włączonym wyłączniku bezpieczeństwa dzbanek jest zablokowany.
• Aby zwolnić dzbanek, najpierw trzeba obrócić pokrywą, żeby wyłącznik bezpieczeństwa znalazł się
na prawo od uchwytu.
• Przy uruchomionym silniku nie wolno ruszać pokrywy ani dzbanka.
WŁĄCZENIE
1. Sprawdź, czy regulacja prędkości jest ustawiona na Y.
2. Włóż wtyczkę w gniazdko sieciowe.
3. Obrócić urządzenie regulacji prędkości na żądaną prędkość (1 = mała, 3 = duża).
4. Obróć regulator prędkości na Y, aby wyłączyć silnik.
5. Przekręcenie regulatora prędkości w lewo do Y spowoduje pulsowe zwiększenie prędkości. W tym
kierunku, pokrętło jest napięte. Kiedy je puścisz, powróci do Y.
6. Lampka zmienia kolor wraz ze zmianą prędkości.
1 Niebieski Krojenie / rozdrabnianie / tarcie
2 Filetowy Ciasta / ciastka / kremy
3 Zielony Mieszanie / inne
Y
Czerwony Siekanie / mniejsze porcje
7. Aby dodać składniki podczas pracy silnika:
wyjmij popychacz z rurki i, dodaj składnik przez
rurkę, załóż ponownie popychacz.
Z TARCZAMI
1. Zdejmij pokrywę.
2. Zdejmij podporę i załóż tarczę na górną część wrzeciona.
3. Do drobnego tarcia załóż drobną tarkę szorstką stroną tarczy do góry. Do krojenia ostrze tnące musi
być na górze tarczy. Do grubego tarcia ostrze tnące musi być na dole tarczy.
4. Ponownie załóż pokrywę.
5. Wyjmij popychacz i dodaj składniki przez rurkę.
6. Włóż ponownie popychacz, i użyj go do delikatnego przepchnięcia składników przez rurkę.
• Nie używaj palców ani sztućców do przepychania żywności w dół rurki - tylko popychacza.
• Ostrze (a) w górnej części tarczy potną lub zetrą żywność w dzbanku.
• Nie pozwól, aby dzbanek był pełny więcej niż w połowie - zatrzymaj go i opróżnij.
ZASTOSOWANIE BLENDERA