A. Panel sterowania
B. Komora Chłodziarki
1. Filtr wentylatora
2. Oświetlenie
3. Półki / Obszar półek
4. System zimnego powietrza Multi-flow
5. Komora chłodziarki (najlepsza na mięso i ryby)
6. Tabliczka znamionowa z nazwą handlową
7. Pojemnik na owoce i warzywa
8. Przegroda pojemnika na owoce i warzywa
9. Zestaw do zmiany kierunku otwierania drzwi
10. Pojemnik na jajka
11. Przegroda
12. Półki drzwiowe
C. Komora zamrażarki
13. Szuflada górna (strefa zamrażania)
14. Pojemnik na lód i/lub akumulator zimna
15. Półki
16. Miejsce na mrożone artykuły spożywcze (kosz lub
klapka)
16a. Kosz „Eco green” (tylko w modelach z funkcją ECO
GREEN)
17. Uszczelki drzwiowe
18. Półki drzwiowe zamrażarki na pizzę lub inne produkty
mrożone o krótkim okresie przydatności do spożycia
(komora do przechowywania z 2**)
Ochrona przed bakteriami (w zależności od modelu):
- Filtr antybakteryjny wentylatora (1)
- Dodatki antybakteryjne w pojemniku na owoce i warzywa
(7)
- Uszczelki drzwiowe są wykonane z materiałów
ograniczających rozwój bakterii (17).
Uwagi:
- Liczba półek oraz rodzaj akcesoriów zależą od
modelu.
- W razie przerwy w dostawie prądu akumulator zimna
będzie pomagać w dłuższym utrzymaniu optymalnej
temperatury przechowywania.
- Wszystkie półki oraz półki drzwiowe są wyjmowane.
- Temperatury wewnętrzne urządzenia są zależne od
temperatury otaczającego powietrza, częstotliwości
otwierania drzwi oraz od miejsca, w którym stoi
urządzenie. Podczas ustawiania temperatury należy
uwzględnić te czynniki.
- Akcesoria urządzenia nie nadają się do mycia w
zmywarce.
- Po włożeniu produktów sprawdzić, czy drzwi komory
zamrażarki zamykają się prawidłowo.
W CELU ZWIĘKSZENIA POWIERZCHNI
PRZECHOWYWANIA
Z komory zamrażarki można korzystać bez koszy i klapek,
dzięki czemu powiększa się miejsce na przechowywanie
dużych artykułów.
Produkty spożywcze można umieścić bezpośrednio na
półkach.
MATA USTAWCZA
Mata ustawcza, to mata, która
pozwala lepiej zorganizować
miejsce na półce i zapewnia
odpowiednią amortyzację
podczas układania ciężkich
artykułów spożywczych.
Niektóre szczeliny maty
można również wykorzystać
do układania butelek (w położeniu poziomym). W celu
wyjęcia maty (np. do czyszczenia lub aby położyć matę na
innej półce), należy najpierw wyjąć półkę, na której leży
mata. Matę można myć w zmywarce.
PÓŁKA SIATKOWA
Półkę siatkową można
wykorzystać do
przechowywania małych
artykułów bezpośrednio pod
półką szklaną, co pozwala
maksymalnie wykorzystać
dostępną pojemność.
Pociągnąć półkę siatkową,
aby ją załadować/wyładować
(używając do tego celu
uchwytu z przodu).
Siatka jest elastyczna: nie
należy jej przeładowywać,
wkładając do niej duże lub
ciężkie rzeczy. Maksymalna
dopuszczalna waga
produktów: 2 kg. W celu
wyjęcia siatki (np. do czyszczenia lub aby użyć ją na innej
półce), należy najpierw wyjąć półkę szklaną, pod którą
zamocowano siatkę. Półkę siatkową można myć w
zmywarce.
PÓŁKI HYDROSENSE
Specjalne profilowanie półek HydroSense stwarza barierę,
która ogranicza rozlewanie się cieczy, a zapobiegając ich
kapaniu na inne półki, ułatwia czyszczenie.
URUCHOMIENIE URZĄDZENIA
Zamontować rozpórki (jeśli
dostarczono w komplecie) na
gónej części skraplacza
znajdującego się z tyłu
urządzenia.
Po podłączeniu urządzenia
do zasilania zaczyna ono
działać automatycznie.
Po uruchomieniu urządzenia należy odczekać co najmniej
4-6 godzin przed włożeniem żywności do środka.
Kontrolki LED na panelu sterowania zapalą się na ok. 1
sekundę, a po procesie inicjalizacji zostaną wyświetlone
ustawienia urządzenia.
KARTA URZĄDZENIA
PL
ROBGRUSHSKCZPLIGB FINDKNSGRPENLFD