Aby uzyskać najlepsze rezultaty w
przypadku funkcji Cook Assist:
• Należy włączyć funkcję, gdy urządzenie jest
zimne (ręczne nagrzewanie naczynia nie jest
wymagane).
• Należy używać naczyń wykonanych ze stali
nierdzewnej z wielowarstwowym dnem.
• Nie należy używać naczyń z wypukłością na
środku dna.
Przykłady zastosowania funkcji Cook Assist
Dane w tabeli przedstawiają przykłady potraw dla każdego poziomu smażenia. Ilość, grubość, jakość i temperatura (np. zamrożenie) żywności mają
wpływ na odpowiedni poziom smażenia. Należy wybrać poziom smażenia oraz ustawienie, które najlepiej odpowiada upodobaniom gotowania oraz
naczyniom.
Poziom smażenia Sugestie dotyczące potraw Użyć do przygotowania
Jajka Smażone jajka, omlet, tosty, let z ryby, warzywa.
Naleśniki Placki, paluszki rybne, potrawy mrożone, pieczywo, średnio wypieczony stek.
Stek Krwisty stek.
Można skorygować rezultaty smażenia,
jeśli nie są zadowalające. W tym celu
należy
• Zmniejszyć poziom smażenia, jeśli żywność
jest za bardzo przypieczona lub nadal jest
surowa.
• Zwiększyć poziom smażenia, jeśli żywność
jest zbyt blada.
• Czasami może być konieczne, aby zmienić
poziom smażenia.
Aby uzyskać więcej informacji na temat zmiany
temperatury, należy zapoznać się z punktem
„Regulacja temperatury w przypadku funkcji
Cook Assist w podręczniku użytkownika.
Czas nagrzewania może być uzależniony
od rozmiaru patelni. Ciężkie patelnie lepiej
akumulują ciepło niż lekkie patelnie, ale
nagrzanie ich trwa dłużej.
Wskazówki i porady dotyczące funkcji Cook Assist
892965205-B-012017