5019 100 93601
(Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian technicznych)
TABELA PROGRAMÓW
GCF 4772 / GCI 4775
PL
*) Program porównawczy dla różnych rodzajów detergentów typu A (IEC 436).
****) Program porównawczy dla różnych rodzajów detergentów typu B (EN 50242).
**) Dla płukania wstępnego.
***) Wartości te są przybliżone i odnoszą się do normalnych warunków pracy. Wartości mogą się zmieniać, na przykład z uwagi na: Inny wsad, inną temperaturę lub twardość wody lub
inne napięcie zasilania.
Sól regeneracyjna
Uzupełnić sól regeneracyjną.
Przycisk Start/Stop
Po wybraniu programu oraz
żądanej funkcji, należy
nacisnąć ten przycisk.
Delikatne
Po wybraniu żądanego programu
szybkiego, eco lub delikatnego,
należy nacisnąć ten przycisk.
Intensywny
Po wybraniu żądanego
programu intensywnego, należy
nacisnąć ten przycisk.
Środek wybłyszczający
Dodać środka wyszczającego.
Program
Numer i symbol
Wsad
naczynia i sztućce
Dla programów
intensywnych, szybkich,
eco i delikatnych, nacisnąć
następujący przycisk:
Komora na proszek:
+) ze zmywaniem wstępnym
-) bez zmywania wstępnego
Zużycie ***
Wsad normalny
** Mała
komora
Duża
komora
Woda
(Litry)
Energia
(kWh)
Czas
(Min.)
1
Zmywanie wstępne
Naczynia przeznaczone do mycia później.
- - - 4 0,01 6,5
2
Normalny 65° C *)
Naczynia normalnie zabrudzone, z zaschniętymi resztkami jedzenia.
- - + 16,5 1,30 100
2
Intensywny 65° C
Naczynia bardzo zabrudzone, z zaschniętymi resztkami jedzenia.
+ + 20,5 1,40 103
2
Bio Normalny 55° C
Naczynia normalnie zabrudzone, z zaschniętymi resztkami jedzenia.
- + 16,5 1.15 93
3
Bio Eco 55° C ****)
Naczynia normalnie zabrudzone.
- + 13,0 1,09 88
4
Szybki 55° C
Naczynia lekko zabrudzone.
- + 12158
4
Krótki 45° C
Naczynia lekko zabrudzone, bez zaschniętych resztek.
- - + 120,9555
Codzienna kontrola:
1. Odkręcić kurek.
2. Umieścić naczynia tak aby się nie
stykały.
3. Sprawdzić czy strumień wody dochodzi
do wszystkich naczyń i czy ramiona
rozpylające mogą się swobodnie
poruszać.
4. Wsypać proszek i sprawdzić poziom
soli oraz środka wybłyszczającego.
5. Zamknąć dobrze drzwi.
Porady:
Naczynia:
• Naczynia należy umieścić w koszach do góry dnem.
Sztućce:
• Koszyk na sztućce można wyjąć aby zyskać wolne miejsce.
• Sztućce należy układać bez dzielenia na rodzaje, rękojeścią w dół.
• Ostre sztućce, mogące zranić, należy wkładać rękojeścią ku górze.
Filiżanki:
• Filiżanki należy umieszczać z odpowiednim nachyleniem tak, aby ułatwić cyrkulację wody.
Sztućce ze srebra:
• Sztućce ze srebra należy myć ręcznie, niezwłocznie po użyciu. Przestrzegać zaleceń podanych na
opakowaniu proszku.
Ważne:
•
Do urządzenia można wkładać wyłącznie
naczynia oraz przybory kuchenne
dostosowane do mycia w zmywarce
• Drewno i aluminium mogą zmienić kolor.
• Przedmioty plastikowe i klejone mogą nie być
odporne na ciepło.
• Cyna może zmatowieć.
• Naczynia z dekoracją (nie emaliowane) mogą
wyblaknąć.
• Kieliszki mogą zmatowieć.