13Obs³uga piekarnika
Zastosowanie funkcji piekarnika
Piekarnik jest wyposa¿ony w nastêpuj¹ce funkcje:
Programy do pieczenia miêsa
Funkcja piekarnika Zastosowanie
TERMOOBIEG Do pieczenia na maksymalnie trzech poziomach
jednoczeœnie.
Temperaturê piekarnika nale¿y ustawiæ 20-40 °C poni¿ej
temperatury u¿ywanej przy nagrzewaniu górnym/dolnym.
PIZZA Do pieczenia i sma¿enia na jednym poziomie potraw,
wymagaj¹cych intensywniejszego zbr¹zowienia i
wiêkszej kruchoœci spodu.
Ustawiæ temperaturê piekarnika o 20-40 °C poni¿ej
temperatury u¿ywanej przy nagrzewaniu górnym/dolnym.
PIECZENIE Do przygotowania wyj¹tkowo delikatnych i soczystych
pieczeni.
GRZANIE
GÓRA+DÓ£
Do pieczenia i sma¿enia na jednym poziomie.
TURBO GRILL Do pieczenia wiêkszych kawa³ków miêsa lub drobiu na
jednej powierzchni.
Funkcja nadaje siê równie¿ do zapiekania i do
opiekania.
DU¯Y GRILL Do grillowania p³askich artyku³ów spo¿ywczych w
wiêkszych iloœciach oraz do tostowania.
GRILL Do grillowania p³askich artyku³ów spo¿ywczych, które
uk³adane bêd¹ na œrodku rusztu oraz do tostowania.
PODGRZEWANIE Do trzymania ciep³a potraw.
ROZMRA¯ANIE Do rozmra¿ania np. tortów, mas³a, chleba, owoców i
innych zamro¿onych artyku³ów spo¿ywczych.
GRZANIE DOLNE Do pieczenia ciast z kruchym spodem.
Programy do pieczenia
miêsa
z podaniem wagi
Zastosowanie Zakres wagowy
KURCZAK Kurczak, kaczka, gêœ 0,9 do 4,7 kg
WIEPRZOWINA Pieczeñ wieprzowa, ³opatka 1,0 do 3,0 kg
WO£OWINA Pieczeñ wo³owa, pieczeñ na dziko 1,0 do 3,0 kg
CIELÊCINA Pieczeñ cielêca 1,0 do 3,0 kg
DZICZYZNA Jeleñ, sarna, królik 1,0 do 3,0 kg